Nero slowing my system down

vbimport

#1

my system slows down extremely while burning dvd using nero 7…i thought it was problem with nero…but it happened even while using cdburner pro…also while copying a dvd…this is happening since last 3 days…my dvds still get burnt fine but it takes around 36 mins every time…and my system feels junk…please help…


#2

Check if DMA is enabled :slight_smile:

See in my signature if you don’t know how to do :slight_smile:


#3

in my pri IDE channel device 0 shows ultra dma mode 2 and device 1 shows current transfer mode as pio mode…i changed the transfer mode to dma if available and restarted the system still it did not change…so what to do next???


#4

Uninstall your secondary IDE channel and reboot windows will redetect the channel and the drives on it. Then you should have your DMA mode not the PIO.


#7

i went to regedit hkey local machine\system\currentcontrolset\control\class\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} then searched each of those files forprimary ide then deleted 2 files named master and slave devicechecksum…and restarted…now my dma has come back…thank u for ur advice but i got worried to uninstall my ide drivers…that link u gave told me [I]([B]Added note:[/B] DO NOT delete the IDE channel if your hard drive containing Windows is also on that channel! An alternative to deleting the channel can be found in [/I][I]this thread[/I][I]. -C64K)[/I] i didnt understand what he was telling …but now my system is fine …<!-- google_ad_section_end -->