NEC 5170 and Ritek 008 DVD-RWs

These discs work fine in all my other NEC DVD burners (3550, 3540 and 3500). In my 5170 I get illegal disc errors even when I try to erase the disc.

Are there any known issues with this disc and burner combo?

TIA

Edit: The max speed Nero 7 offers for these discs is 2.4x, which posts here say is not possible.

Unfortunately, these discs are not supported in the firmware.

Thanks Dee. Do you have a link for the dyes/discs that are?

TIA.

Merry Christmas.

Here you go, including supported write speeds.

[b]DVD+RW[/b]
4d 43 43 00 00 00 00 00 41 30 31 -> [MCC     A01] 2.4
52 49 43 4f 48 4a 50 4e 57 30 31 -> [RICOHJPNW01] 2.4
52 49 54 45 4b 00 00 00 30 30 31 -> [RITEK   001] 2.4
50 52 4f 44 49 53 43 00 57 30 31 -> [PRODISC W01] 2.4
4f 50 54 4f 44 49 53 43 4f 50 31 -> [OPTODISCOP1] 2.4
43 4d 43 00 4d 41 47 00 57 30 31 -> [CMC MAG W01] 2.4
43 4d 43 20 4d 41 47 00 57 30 31 -> [CMC MAG W01] 2.4
52 49 43 4f 48 4a 50 4e 57 31 31 -> [RICOHJPNW11] 2.4 4.0
4d 4b 4d 00 00 00 00 00 41 30 32 -> [MKM     A02] 2.4 4.0
50 48 49 4c 49 50 53 00 30 31 30 -> [PHILIPS 010] 2.4
50 48 49 4c 49 50 53 00 30 34 31 -> [PHILIPS 041] 2.4 4.0
53 4f 4e 59 00 00 00 00 53 31 31 -> [SONY    S11] 2.4 4.0
52 49 54 45 4b 00 00 00 30 30 34 -> [RITEK   004] 2.4 4.0
49 4e 46 4f 44 49 53 43 41 30 31 -> [INFODISCA01] 2.4
4e 41 4e 59 41 53 43 00 44 52 57 -> [NANYASC DRW] 2.4
43 4d 43 20 4d 41 47 00 57 30 32 -> [CMC MAG W02] 2.4 4.0
53 45 4e 54 49 4e 45 4c 57 30 31 -> [SENTINELW01] 2.4
49 4e 46 4f 44 49 53 43 41 31 30 -> [INFODISCA10] 2.4 4.0
44 41 58 4f 4e 00 00 00 44 34 32 -> [DAXON   D42] 2.4 4.0
4d 42 49 50 47 31 30 31 57 30 33 -> [MBIPG101W03] 2.4
50 52 4f 44 49 53 43 00 57 30 32 -> [PRODISC W02] 2.4 4.0
4f 50 54 4f 44 49 53 43 4f 50 34 -> [OPTODISCOP4] 2.4 4.0
53 45 4e 54 49 4e 45 4c 57 30 32 -> [SENTINELW02] 2.4 4.0
4e 41 4e 59 41 00 00 00 44 52 57 -> [NANYA   DRW] 2.4 4.0
4d 42 49 50 47 31 30 31 57 30 34 -> [MBIPG101W04] 2.4 4.0
4d 4b 4d 00 00 00 00 00 41 30 33 -> [MKM     A03] 6.0 8.0
52 49 43 4f 48 4a 50 4e 57 32 31 -> [RICOHJPNW21] 6.0 8.0

Thanks for the reply. Sorry for the late reply on my part, but the forum s/w did not send me a ‘message posted’ email as configured.

Cheers,

Guy