Multiplayer Term in spelletjes

Hoi …

Ben niet zo thuis wat games-termen betreft .Singleplayer Mode begrijp ik nog wel en DeadMatch enz. ook.Maar hoe moet ik de Term MULTIPLAYER nu zien .

Kun je dan alleen maar via INTERNET spelen ( met/tegen andere gamers ) of bedoeld men dat je in een game meerdere hoofdrol spelers instructies moet geven ( Net zoiets als in Commando’s waar je als team probeerd de vijand te verslaan )

tia

De term multiplayer is nogal een relatief begrip. En kan je nogal ruimdenkend omschrijven, maar meestal is er een co-operative multiplayer spel. Afhankelijk van spel tot spel, zijn er verschillende onderdelen in dat multiplayer part, gaande van deathmatch, capture the flag, … zoals dit bvb het geval is bij unreal tournament. Als we nu bvb het spel RTCW (return t o castle wolfenstein) gaan spelen, dan zien we dat het multiplayer gehalte net iets meer is. Hier moet je teammates orders geven, en is het belangrijk dat je teammaten die orders opvolgen voor het welslagen van een missie enzow. Een engineer moet dan bvb poorten opblazen & openen terwijl een medic dient voor gewonde te verzorgen enzow…

single = 1
multi = meer dan 1

en nu nog de term player erachter en je weet wat het betekent.