MSN + telenet

vbimport

#1

Ik heb een probleem met msn, ik kan niet via de microfoon verbinding maken met iemand anders.
En dan heb ik nog een probleem, ik heb sinds kort telenet. Nu kan ik via het netwerk wel op ftps en op mirc en msn, maar ik kan niet op internet pages gaan kijken?


#2

Ik denk dat je te maken hebt met een probleem met je proxy of firewall… heb je zoiets dergelijks geinstalleerd?

Aangezien dit een vrij algemeen probleem is (beetje software maar hoofdzakelijk algemeen) verplaatst ik hem naar dutch general…


#3

inderdaad, das nu het stomme aan telenet, buite incomming ports (<1024) zette ze ook outgoing ports dicht, mischien wat verduidelijken:

jij kan een connectie maken op een server (dan telt das als outgoing traffic) maar je kan zelf ook een server runnen waarop iemand anders kan connecten (incomming)
dit laatste zal zeker niet werken, wanneer jij een eigen ftp server opzet op poort 21 zal niemand van buiten telenet deze ftp server kunnen zien (omdat alle incomming traffic op poorten <1024 geblokked word) dit is normaal , de meeste isp’s doen dit.

Maar telenet vind het ook nog eens nodig om outgoing traffic op bepaalde poorten blokken ! zo kan je bv. niet connecten op een mailserver (smtp port 25) buiten die van telenet omdat poort 25 zowel incomming als outgoing dicht staat, het zelfde met http, als jij een server runned op poort 80 zal niemand daarop kunnen maar jij kan ook niet direct connecten op iemand anders zijn http !!!

om toch op internet pagina’s te raken moet je dus gebruik maken van hun proxy, je gaat bij je internet opties naar het tabblaadje “verbinding” en dan klik je aan “verbinding maken via proxyserver” waar je dan dit intikt; proxy.pandora.be poort: 8080
alle internetfuncties werken zonder verdere instellingen, enkel voor het http protocol moet je deze instelling doen:)


#4

thanx voor de tip, ik ga het dadeklijk proberen:)