Microsoft zoekt 5000 nieuwe arbeiders

Van de webwereld.nl :

"

Bill Gates kondigde dat aan tijdens een analistenbijeenkomst in Redmond. Het budget voor de afdeling Research en Development wordt het komende jaar met twintig procent verhoogd tot 5,2 miljard dollar. Dit staat in schril contrast tot de berichten van bijvoorbeeld Intel, Lucent en Hewlett-Packard waar vele duizenden mensen ontslagen worden.

Volgens de softwaregigant is Windows XP het meest verkochte besturingssysteem van het bedrijf ooit. Van XP zijn wereldwijd 46 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering in oktober 2001. Dat is 230 procent meer dan het aantal verkochte exemplaren van Windows 95 en 160 procent meer dan Windows 98.

Vorige week maakte Microsoft nog een omzetstijging van tien procent bekend dat voor een groot deel te danken was aan de verkoop van Windows XP. Van XP wordt later dit jaar ook nog een versie voor de tablet-pc en de laptop verwacht, schrijft CNet.

Nieuwe sofware
Microsoft is positief over de ontwikkeling de opvolger van Windows XP met de codenaam Longhorn. De nieuwe Windows-versie moet begin 2004 klaar zijn. Gates demonsteerde donderdag onder meer hoe in de toekomstige software een icoontje werkt waarmee de gebruiker klachten en fouten over de software naar Microsoft kan sturen. De gebruiker wordt dan doorgestuurd naar een discussiepagina van Microsoft waar hij in contact kan komen met andere Windows-gebruikers. Die pagina’s worden voortdurend gelezen door productonwikkelaars.

John Connors, financieel directeur bij Microsoft, ging tijdens de analistenbijeenkomst ook nog even in op de boekhoudschandalen waarmee Enron en Worldcom te maken hebben. “Wij nemen de financiële integriteit van dit bedrijf serieus”, zei Connors volgens de Wall Street Journal. “Jullie zullen ons niet tegenkomen in dergelijke artikelen in de toekomst”, verzekerde hij.

Volgens Connors komt de groei van de totaalomzet dit jaar uit op 13 procent, in plaats van de 11 procent waar het bedrijf eerder vanuit ging. De winst zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 32,4 miljard dollar.

"

Ze mogen zeggen van MS wat ze willen, maar het is van de technologie bedrijven zowat het enige dat nog positieve bedrijfsresultaten kan voorleggen. Wie van de forummers zou daar wel willen werken? Ik zou wel willen, maar een bedrijfsgeschiedenis schrijven, zullen ze wel niet willen.

Ik zou het bedrijf wel als klant willen…ik zou er niet willen werken…

Van die 5000 man extra is waarschijnlijk de helft jurist die ze nodig hebben :bigsmile:

grote kans dat de helft van die 5000 werknemers er volgend jaar ook weer uitvliegt. Het gaat nou niet echt super in de IT, en vroeg of laat zal ook M$ daar de gevolgen van ondervinden.