Mensen slaan elkaar de hersens in over mensen die al een tijdje dood zijn

http://www.telegraaf.nl/krant/vandaag/teksten/bin.museumdirecteur.vlieland.html

Slaande ruzie om duinskeletten

AMSTERDAM - Op Vlieland is letterlijk slaande ruzie uitgebroken over de recente vondst van de zestien skeletten in de duinen. Archiefonderzoeker en museummedewerker Ben Stenekes heeft museumdirecteur Bert Huiskes zeer ernstig mishandeld, in hun eilander oudheidskamer ‘Tromps Huys’.

De museumdirecteur lag gisteravond gewond thuis te bed. Moeilijk pratend zegt hij dat zijn hoofd zwaar gehavend is. ,De dokter heeft de sneeën gehecht. Ik voel me heel slecht

Volgens de deerlijk gehavende museumdirecteur is hij aangevallen door zijn eigen archiefonderzoeker. ,Dat is een agressieve, ernstig gefrustreerde man, die zijn zelfbeheersing totaal heeft verloren.’’

De mannen leefden al langer in onmin. De unieke vondst van zestien skeletten op duincamping Stortemelk op Vlieland is de druppel geweest in hun slepende meningsverschillen. Zij betwisten elkaar het recht om met het archiefonderzoek naar de de skeletten te pronken. Vooral Stenekes haalde uitvoerig de publiciteit.

Na intensief archiefonderzoek slaagde hij erin te achterhalen wie de zestien zeelieden die in de duinen lagen begraven zeer waarschijnlijk waren.

De museumdirecteur zou boos zijn dat zijn ondergeschikte de sleutel had gevonden tot het ‘Vlielander mysterie’. Dat de medewerker hiermee de publiciteit bleef halen, zou hem hebben gestoken.

De directeur was ook zélf van plan om onderzoek te doen. De assistent verwijt hem zijn werk en kennis te gebruiken in eigen publicaties.