LPF.... wat vinden we ervan?

Zoals iedere Nederlander op dit forum wel zal weten, is de LPF tijdens de laatste verkiezingen veelvuldig gekozen door stemmend Nederland.

Sinds enige tijd maakt de LPF een belangrijk deel van de coalitie uit. Dat deze partij dus regelmatig in het nieuws komt is niet vreemd.
Wat wel vreemd is, zijn de berichten over de LPF die het nieuws bereiken: partijleden met allerhande vreemde praktijken en verledens, burenruzie’s etc etc.

Nu vraag ik me dus af… is deze partij echt zo’n zooitje? Of zijn andere partijen dit net zo, maar zijn deze “roddels” voor de media minder intressant, aangezien de LPF nieuw is en door velen als een flop wordt beschouwd.

Wat vinden jullie er nu van? Heeft de LPF wat in zijn mars? Of is het gewoon een zooitje ongeregeld dat niet hoort waar het nu is?

Mijn mening: het bestaan van de LPF is een goede zaak, omdat deze volgens een minder conservatief systeem werkt. Toch ben ik persoonlijk van mening, dat deze partij nog te jong is om goed te functioneren in een vorm zoals deze in deze situatie dient te functioneren…

“Al doende leert men” zeggen ze…

Vroeg mij eigenlijk hetzelfde af. Hier in België wordt het niet hard meer opgevolgd, dus mijn volgende woorden zijn puur theoretisch. De LPF ging uit van één persoon. De rest van zijn partij mocht gewoon niet uit zijn schaduw treden. Gevolgd was dat na zijn dood enkel een bende ‘losers’ overbleven. Die beginnen dan te kibbelen over wie de baas is, willen zelf populair worden,… En misschien komen ze ook wel tot de constatatie dat je alles niet zo snel en makkelijk kunt oplossen. Dus theoretisch gesproken, noem ik de partij een zootje ongeregeld.

Dit wordt weer zo’n thread…leuk leuk leuk

LPF doet wel leuke uitspraken die een hoop mensen alleen denken en maken het bespreekbaar.

Zo had vorige regering het over Marrokaanse boefjes die door Oom agent eens op de vingers moest worden getikt.

Nu is onderkent dat Nederland een groot maatschappelijk en justitieel probleem heeft met deze groep zware criminelen die zich veelvuldig schuldig maken aan beroving, verkrachting, moord, kinderprostitutie (loverboys), drugshandel etc…

De Nawijn uitspaken (ut land uit) kunnen helaas niet worden uitgevoerd en die boefjes zullen zich er ook niks van aantrekken maar hopenlijk zet het wat mensen aan tot nadenken over deze problematiek. Er moet hier een oplossing voor worden gevonden anders gaan er hier over een tijdje echt gekke dingen gebeuren…recht in eigen hand gaan nemen.

De partij op zich…
Laten ze nou ook eens de kamerleden van andere partijen eens natrekken, kijken of die allemaal brandschoon zijn. Geef LPF de tijd om rust in de tent te krijgen.
Tis toch allemaal wel wat leuker en spannender…stel je voor die K*T Melkert premier was geworden, achterkamer overleg zelfverrijking en verheerlijking en het volk maar dom houden en vooral niet luisteren naar de signalen.

Oh , da’s makkelijk.

LPF zijn in de eerste plaats een stelletje schreeuwers geweest… Wij willen dit, wij willen dat , enzovoorts.

Echte argumenten heb ik niet veel gehoord tijdens de verziekingspropaganda , maar goed , da’s een andere discussie.

Nu hebben ze de macht gekregen van het volk (laten we het maar voor het gemak even democratie noemen) en “opeens” moesten ze ministers en mensen in de kamer(s) krijgen. Heeft ook nog enkele weken geduurd.

Doet me denken aan die mop van die 50 surinamers voor het arbeidsburo die protesteren dat ze werk willen. Komt de directeur naar buiten , wijst er eentje aan… “Voor jou heb ik werk” waarop die surinamer zegt " Waarom ik , er zijn nog 49 anderen !".

Maar goed , dat even terzijde…

Natuurlijk worden die gasten helemaal van boven tot onder doorgelicht door de formatteur , hare majesteit en , als ze er opeens zitten (Als je de camerabeelden soms bekijkt , liggen ze ook wel eens) dan gaat de media er boven op springen.Wat nu zijn het BN’ers (bekende nederlanders) en dus voer voor Story , Prive , Panorama , Revu en ander gerecycled toiletpapier.

Het feit dat ook de "grote kranten die zichzelf een serieuze krant noemen " zoals het AD , Trouw ook nu doorhebben dat “goor , bloed , porno en roddel” beter verkoopt dan normaal nieuws , springen die er ook maar boven op.

Geen steen wordt vergeten en geen achterlijk familielid overgeslagen , de complete stamboom , strafbladen en roddels worden gecheckt op de procentuele waarheid. Is dit gehalte ongeveer 51% dan publiceert men het. (De Telegraaf maakt nog al eens een uitzondering door ook 1% waarheden te publiceren).

Natuurlijk vind je dan een “zwarte” bladzijde uit iemands geschiedenis. Ik denk als je maar goed zoekt dat je van zelfs van de Paus en een Cd Freaker nog wel een “minder geslaagde periode in zijn leven” vindt. ( En wij doen nooit wat fout , dat weet heel de wereld ).

Nu vind ik het wel wat minder dat de mensen die de kamer gediend hebben wachtgeld krijgen ,zelfs als ze nog maar een kwartiertje de kamer gediend hebben.

Bij mensen zoals Tara Singh Varma (geen idee of ik dit goed spel) en die illegaal een tijdje terug kun je wel grote vraagtekens zetten bij het screeningproces.

Iemand die op TV een show gaat presenteren wordt nog beter gescreend.

Ook zo vreemd , dat bijna elk nieuwbakken lid van het koningshuis wel een oorlogsmisdadiger blijkt te zijn :slight_smile:

Typisch dat het lijkt dat de Amerikaanse politiek geregeld wordt door Sony :slight_smile:

Ik vind het wel lachen dat LPF… de regering is veranderd in een kermis. En ik vind naar de kermis gaan wel leuk :slight_smile:

Ik ben blij dat er geen thread is die heet…

“En wat vinden we van paars III.”

Dan hing ik toch echt aan een touw te bungelen denk ik.

Gelukkig denken er heel veel mensen zoals ik en zit er een partij in de kamer die niet brandschoon is (doorsnee volk dus) en proberen ze dat waar te maken wat ze eerst schreeuwden maar waarvan iedereen weet dat eea eerst door de coalitiepartners moet worden goedgekeurd.


Specs.
Goto Pearl or Hans Anders.

Ik heb de LPF altijd al 3x nix gevonden.

Onder Paars had ik geen problemen. Iig niet de problemen die LPF aanhaalde.

Originally posted by Leetje
Gelukkig denken er heel veel mensen zoals ik en zit er een partij in de kamer die niet brandschoon is (doorsnee volk dus) en proberen ze dat waar te maken wat ze eerst schreeuwden maar waarvan iedereen weet dat eea eerst door de coalitiepartners moet worden goedgekeurd.

Voor wat ik nu ga zeggen wordt ik waarschijnlijk in de ban geslagen door de democratische voorvechters, maar ja. Doorsnee volk aan de macht is geen goed idee. Het beleid moet luisteren naar de gewone man, dat wel. Leiders moeten sterke en verstandige mensen zijn. Als je het gewone volk aan de macht laat, dan loopt het verkeerd af. Ik beschuldig hier niemand, maar hoeveel mensen lezen, luisteren, kijken het nieuws?

Men zegt bijvoorbeeld dat referenda zo goed zijn. Dikke zever. De meeste mensen denken emotioneel en op het moment zelf. In de jaren 80 werden alle regeringen verguisd omdat ze bespaarden. Nu worden ze daarvoor geprezen omdat ze de staatschulden niet compleet hebben laten exploderen. We zien het nu al in de politiek dat men meer het volk gaat bespelen en niet meer denkt op lange termijn. Enkele voorbeelden zijn de milieuproblematiek, migrantenvraagstuk, 11 september.

Als men het logisch bekijkt kan de gewone man of niet-politici ook niet mee beslissen. Beslissingen nemen op eender welk gebied vraagt een verdieping in het onderwerp. Om een scheefgetrokken vergelijking te gebruiken: ik speel toch ook geen dokter.

Zuivere democratie is in mijn ogen een utopie. Ze kunnen ook alle kinderen laten stemmen, die weten vaak even veel als hun ouders af van het beleid, niets namelijk.

Dit alles zijn dingen waar de LPF en andere populistische partijen hun aantrekkingskracht uit halen. Er wordt enkel gekeken naar vandaag, niet naar gisteren en niet naar morgen. Het is misschien allemaal onderdeel van de tijdsgeest. Denk nu niet dat ik anti-Fortuyn ben ofzo. Ik had ook graag gezien hoe hij geregeerd zou hebben.

Maar ik ben ook niet te beroerd om te zeggen dat er niet veel beter meer is dan dergelijke partijen. Ik volg de Belgische politiek nauwgezet. Drie jaar terug kregen we een paarse regering, na een decenium van rooms-rode coalities. Net als vele anderen verwachtte ik veel van deze regering. Ze hebben mij diep teleurgesteld. Nu zijn het binnen een klein jaar verkiezingen en ik weet niet op wie ik moet stemmen.

Nochtans is politiek niet zo moeilijk volgens mij. Mensen met enig gezond verstand weten dat men niet alles op 1,2,3 kan oplossen. Wat de meeste mensen tegensteekt is het liegen en bedriegen. Wees eerlijk tegen de mensen en eerlijk met jezelf, dat zou het motto van een politicus moeten zijn. Mensen met een visie ook, die weten waar ze met het land naar toe willen. Tenslotte ook mensen die luisteren naar de kiezer, maar er ook durft tegen in te gaan.

Of misschien zitten we nog wel altijd in de cirkel van Polybius.

Toch vind ik dat teveel politici de kern vergeten…
Ze zijn gekozen door het volk en moeten regeren.

Mijn mening is dat vele politici teveel bezig zijn met zelfverrijking (10 bijbaantjes) en het volk pas zijn als ze kijken waar ze op zijn gaan staan.

Ik ben het volledig met Dansmug eens, een “standaard” burger behoort niet in een hoge, politieke functie te belanden.
Alhoewel het zeer belangrijk is dat een politicus naar het volk luistert (dit is in mijn ogen een groot probleem binnen de politiek, de hoge heren staan vaak tever buiten het gewone volk en weten vaak niet wat er echt speelt) zal hij toch een hoog niveau moeten hebben. Een politicus moet immers een beslissing nemen omdat die verantwoord en goed is, niet omdat deze hem wel goed in de oren klinkt. Tevens moet een politicus goed overzicht hebben over de gehele maatschappij, om zaken die een breed gebied bestrijken deze ook breed te kunnen interpreteren.

Dit is volgens mij ook één van de punten waarop de LPF zal falen: het zijn botweg gezegd een “stelletje amateurs”.

Maar voorlopig zitten ze er wel en worden er onderwerpen besproken die men in het verleden niet wilde beroeren of gewoon weg afdeed als ‘dat valt best wel mee’.

Ik geef ze wel een beetje het voordeel van de twijfel. Alleen had ik een hekel aan Math Herben , die mocht van mij zo opsodemieteren , leek me een nogal misselijk egocentrisch mannetje (maar da’s puur een persoonlijke mening).

Ik ben het ook eens met de stelling dat de “gewone burger” niet in de politiek hoort , maar de politici moeten wel meer luisteren naar het volk en niet denken dat "handje schudden met kleutertje tijdens een festiviteit " hetzelfde is als “luisteren naar het volk”. 1 koningin is genoeg.

Originally posted by Mr. Belvedere
…en niet denken dat "handje schudden met kleutertje tijdens een festiviteit " hetzelfde is als “luisteren naar het volk”. 1 koningin is genoeg.

Yup !!!

volgens mij is het een dik zooitje ongeregeld.
dat is alles wat ik er over te zeggen heb.

LPF… wat vinden we ervan?

Eigenlijk vond en vind ik het helemaal niks…
En zeker zonder Dhr. Fortuin is het gewoon meer van hetzelfde, maar op een ander (lees veel lager) nivo.

Zo, dat is eruit.

Mooi gezegd Dansmug, volledig mee eens!

ik vind het wel mooi dat ze nu allemaal met elkaar overhoop liggen, en dat de één de ander in de media voor flapdrol uitmaakt. ik ben blij dat ik op een serieuze partij heb gestemd…

He,

Wat je nu ziet is, vind ik, het PID regelaar effect ( tech talk ). Met paars hadden we een gigantische uitschieter naar beneden, met LPF een gigantische uitschieter naar boven daarna komt weer iets naar beneden, iets naar boven en op een gegeven moment komt het geheel in een evenwichtspositie die dan gaat gelden als de nieuwe standaard.

Ik denk dat het wel goed is dat het kliekje hard uit elkaar is getrokken zodat het handje boven elkaars hoofd houden niet meer zo vanzelfsprekend is. We hebben ook gezien dat de gevestigde orde in een keer hardere uitspraken ging doen die vorig jaar nog niet door de beugel konden. De nieuwe richting is aangegeven, ik ben benieuwd waar we uitkomen!

Grtz

psies ben het met Destroyer eens, er moet gewoon weer ff wat evenwicht gezocht worden.

de politiek is wel veel leuker geworden nu de LPF meedoet. ik volg het nieuws op de voet want ik ben zeer benieuwd welke enormiteiten de een of andere LPF’er er nu weer uitgekraamd heeft. neemt niet weg dat ik blij zal zijn als dit kabinet snel valt en er weer nieuwe verkiezingen komen. laat ze maar als kleine partij oppositie voeren dat is veel beter dan meeregeren.