Liteon 16102B doesn't work anymore with Nero/CDRWin but does with CloneCD :/

Someone know how I can fix this (read topic)?

About CDRwin, it gives an error message:

About Nero, it first says that there are no cd burners found:

and after that he starts bitching about no permissions to burn:

Does anyone know how I can fix this? I can read files with it, and I can burn with CloneCD but not with Nero and CDRwin, which makes me think that perhaps CCD uses own drivers instead of the systemdrivers?
Some relevant systeminformation:

Asus A7V266-e Mobo
Lite-on 16102B with latest firmware
Asus 50x CD-ROM drive
WinXP running with all the latest patches installed (I remember a patch for burning CDR’s in WinXP :confused: perhaps that’s the one causing all the trouble)

Q320174: Recommended Update
Download size: 309 KB, < 1 minute
This update addresses several CD Burning issues in Windows XP, and is discussed in Microsoft Knowledge Base (KB) Article Q320174. Download now to prevent problems with burning CDs.

Haven’t installed it yet. It worked correctly before so I didn’t install it…

Somebody help me ? :wink:

Reinstall CDRWin with ASPI or Nero…
I think you need ASPI driver.
CloneCD works because has a “personal” access to CDR (ElbyCDIO)

You are logged in as Administrator or as an user account ?

If you are logged in as the Admin, i would try to reinstall aspi and nero.
(you can get a aspi driver that installs on every pc over here: http://www.geocities.com/ddumpfrontend/ )

If you are logged in as an user without admin rights login as admin OR change the policies so that normal users have the right to use the cdwriter

Originally posted by mag97
Reinstall CDRWin with ASPI or Nero…
I think you need ASPI driver.
CloneCD works because has a “personal” access to CDR (ElbyCDIO)

I tried reinstalling 5.5.40 but it didn’t help :frowning:
Just downloaded the newest version, and voila, it works!
Thanks m8, very much appreciated!

Originally posted by KBDE
[B]You are logged in as Administrator or as an user account ?

If you are logged in as the Admin, i would try to reinstall aspi and nero.
(you can get a aspi driver that installs on every pc over here: http://www.geocities.com/ddumpfrontend/ )

If you are logged in as an user without admin rights login as admin OR change the policies so that normal users have the right to use the cdwriter [/B]

Yup I was logged in as admin, and now I copied the Nero new Aspi to win/system32 and now CDRwin and Nero work fine!