Lijst van vermisten....misschien komen ze ook op cdfreaks?

Goed initiatief RNG.

Het is niet te geloven, maar er is weer een vuurwerkfabriek ontploft! Eerst in Enschede, toen in Spanje, vervolgens in Mexico en nu in Italië! Begint wel bizar te worden hoor.

Lijst van vermisten. Wie ten onrechte op deze lijst staat, kan bellen met 0800-6109
Ook als u iemand kent die ten onrechte op de lijst staat, bel dan

Bont, de
Franciscus Hubertus (Frank)
26-12-1959
Hulsmaatstraat 105
Enschede

Culemborg, van
Geert
?
Roomweg 7
Enschede

Hesseling
Johanna Engelina Frederika
31-10-1930
Roombeekstraat 15
Enschede

Jacobs
Rene
?
Tollensstraat 4
Enschede

Jager
Peter
18-04-1961
Jan van Tooropstr 187
Hengelo O

Janssen
Mieke
?
Tollensstraat 23 a
Enschede

Janssen
John
?
Tollensstraat 23 a
Enschede

Jung wv Jansen
Cornelia Johanna
11-01-1924
Hessenpad 36
Enschede

Keysper
JCM
29-09-1971
Geulstraat 88
Enschede

Oude keizer-ten Vergert
Gezina Johanna Maria
25-06-1920
Tollensstraat 111
Enschede

Pegel
Henrikus
8-07-1942
Hopstraat
Enschede

Schepen
Petronella Catharina
14-08-1953
Pathmosstraat 42
Enschede

Schreurs
Marjolein
16-03-1983
Roomweg 66
Enschede

Szulimowska
Sheila Teresa
31-12-1956
De Klomp 75-56
Enschede

Temel
Nuh Mertkan
15-06-1995
Tollensstraat 64
Enschede

Temel
Suleyman
1-11-1963
Tollensstraat 64
Enschede

Temel-Karacan
Havva
4-01-1971
Tollensstraat 64
Enschede

Verdam w/v Vis
Diena Aukje
15-09-1919
Renbaanstraat 8
Enschede

Vinke
Hendrik
17-06-1957
Sibculobrink 171
Enschede

Woudstra
Natasja
1-08-1969
Spechtstraat 84
Enschede

Zerines Bashan
Fatma
1-07-1968
? ?

De nieuwste foto’s :

Vrijdagavond: ‘Tocht van Medeleven’
Vrijdagavond wordt in Enschede een ‘Tocht van Medeleven’ gehouden. De gemeente wil het geen herdenking noemen omdat op dat moment nog niet alle namen van de omgekomenen bekend zullen zijn. De stille tocht zal waarschijnlijk zeer veel bezoekers trekken. De gemeente dringt er bij bezoekers op aan gebruik te maken van het openbaar vervoer. Na de tocht volgt een bijeenkomst in het Volkspark.

De stille tocht begint om 18.30 uur vanaf het Muziekplein (waar de overlevenden uit de wijk de tocht beginnen) en het Molenplein (het vertrekpunt voor alle anderen die medeleven willen tonen). De tocht voert via de Molenstraat, de Deurningerstraat langs het Bloemenmonument, de Raiffeisenstraat en de Parkweg naar het Volkspark.
Tijdens de bijeenkomst in het Volkspark wordt het woord gevoerd door premier Kok en burgemeester Mans. Er zijn ook enkele voordrachten door direct betrokkenen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Orkest van het Oosten, het Nationale Reisoperakoor en het Symphonisch Blaasorkest Enschede.

In verband met de stille tocht op vrijdag 19 mei 2000 zet NS die dag vanaf 17.00 uur ieder kwartier een gratis trein in tussen Hengelo en Enschede. Na afloop van de tocht zullen de treinen tot station Hengelo voor gratis vervoer zorgen.

Plaatje van het kaartje is soms niet af te beelden dit komt doordat er zoveel mensen er naar kijken dat kan de server niet aan.

[This message has been edited by Ruff-Next_Gangsta (edited 19 May 2000).]

Kom in grote getalen zodat wj ook kunnen laten weten dat deze mensen niet worden vergeten

goed werk Ruff-Next_Gangsta, zo hoort het.
medeleven met je medemens is nooit verkeerd.

Een dikke duim omhoog Ruff, Rotterdam is wat ver weg maar anders was ik er ook bij geweest.
Ik weet nog van die tocht in Vlaardingen (was ik wel bij), zeer indrukwekkend.
Ik hoop ook dat hier net zo veel mensen mee lopen.

deKIKker

[This message has been edited by Ruff-Next_Gangsta (edited 19 May 2000).]

De 2 directeuren zijn nu ook op de loop, en worden zowat staatsvijand nr.1. Door zo weg te lopen bekennen ze al schuld.

Het blijkt ook als de directeur die bij de brand was, de brandweer goed had ingelicht over de containers de explosie niet gebeurd was, maar hij is er als een haas vandoor gegaan.

Ik zou niet graag in zijn schoenen staan…

Lijst van omgekomen en geïdentificeerde slachtoffers,
van wie de nabestaanden inmiddels op de hoogte zijn.

Enschede, 18 mei 2000 11.00 uur

Naam geslacht geboortedatum geboorteland

N.M. Azink m 28-07-‘77 Nederland
T.J. Hesselink m 15-12-‘61 Nederland
H. van der Molen m 16-07-‘56 Nederland
J. Lodewijk m 25-05-‘61 Nederland
W. Ophoff m 29-07-‘56 Nederland
P.W. Gremmen m 17-11-‘51 Nederland
M. van Nieuwenhoven m 29-10-‘68 Nederland
G.B.F. Oude Nijeweme m 05-07-‘57 Nederland
C.R. Ransing v 05-12-‘89 Nederland
M.P. Ransing m 02-11-’93 Nederland
E. Saddal v 13-01-’58 Suriname
A.L. Jhakrie v 04-01-’35 Suriname
P. Jhanjan m 21-04-’35 Suriname

Hey RNG.

Als ik je ooit is in levende lijve tegenkom (wat erg onwaarschijnlijk zal zijn) druk ik jou de hand en trakteer ik je op een drankje.

Een belg.

Directeur S.E. Fireworks aangehouden

Uitgegeven: 19-5-2000 18:41

ALMELO - Eén van de twee directeuren van de ontplofte vuurwerkopslagplaats S.E. Fireworks in Enschede is vrijdag aangehouden.

Dit heeft het Openbaar Ministerie in Almelo bekendgemaakt.

Directeur W.P. is gearresteerd toen hij zich zelf vrijdagmiddag meldde bij een politiebureau in Twente. Het opsporingsbevel tegen de andere directeur, R.B., blijft volgens justitie in Almelo van kracht.

De directeuren worden verdacht van het feitelijk leidinggeven aan eventuele verboden gedragingen van de vennootschap. Dat zou bestaan uit eventuele overtredingen van de in de milieuvergunningen voorgeschreven voorschriften

Willem-Alexander als gepland naar Enschede

Uitgegeven: 19-5-2000 12:36

UTRECHT/ENSCHEDE - Prins Willem-Alexander zal zoals gepland vrijdagavond meelopen in de stille tocht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de explosie in Enschede.

Over de toestand van prins Bernhard was vrijdag aan het eind van de ochtend niets naders te melden. De prins ademt weer zelstandig en had een rustige nacht nadat hij donderdagavond ademhalingsmoeilijkheden had gekregen.

Na de koningin is ook prinses Irene bij haar vader vertrokken. Prinses Margriet is nog in het ziekenhuis en Pieter van Vollenhoven verscheen daar vrijdagochtend opnieuw en voor korte tijd. Hun zoon prins Pieter-Christiaan is nog in aantocht. Prins Constantijn, de jongste zoon van koningin Beatrix, wordt ook nog verwacht aan het ziekbed van zijn grootvader.

Prinses Juliana zal niet bij haar man op bezoek gaan. Zij is daartoe niet meer in staat. Niet bekend is hoe ze op de situatie reageert.

Heel Nederland lijkt intussen in spanning te zitten om de prins. Alle media openden donderdag en vrijdag met nieuws over de hoogbejaarde. Nadat hij talloze keren is opgekrabbeld en in 1994 al eens op het randje van de dood zweefde, lijkt de toestand van de nu 88-jarige ondanks de lichte verbetering wederom niet hoopvol.

De Rijksvoorlichtingsdienst wordt platgebeld en krijgt vragen die ze nauwelijks kan beantwoorden, ook niet met behulp van de artsen, omdat het mensenlijk lichaam nu eenmaal onvoorspelbaar is. Verslaggevers staan de hele nacht bij het ziekenhuis waar nauwelijks nieuws te halen valt, behalve af en toe een voorbij zoevende auto van een familielid.

In het geval de prins overlijdt, is het waarschijnlijk aan premier Kok om dit officieel bekend te maken. Hij zal dat, zo mag worden aangenomen, doen in een rechtstreekse uitzending van alle, aan elkaar gekoppelde radio- en televisiezenders. Daarna is een toespraak door de minister-president in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal denkbaar, net als een persconferentie door hem in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.


ENSCHEDE -

De politie van Enschede raamt het aantal deelnemers aan de stille tocht op zeker honderdduizend mensen. Een woordvoerder zegt dat de massale belangstelling de aanvankelijke schatting van 15.000 mensen vele malen heeft overtroffen. Onderweg sloten steeds meer mensen aan. Bij het Bloemenmonument zijn honderden boeketten en kransen neergelegd.

Ook de duizenden mensen die aan het begin van de stille tocht vaststonden op het NS Station in Hengelo, zijn allemaal vervoerd. De NS zette daarvoor tal van extra treinen in.

Premier Kok gaf tijdens de herdenkingsdienst in het Volkspark aan dat de getroffen stad op alle hulp kan rekenen. “Nederland is in rouw gedompeld. De Nederlandse samenleving is in alle geledingen geschokt en diep bedroefd”, zei de premier.

“Het mag niet gebeuren en het gebeurt toch. Er is diep respect voor de brandweermensen die hun leven hebben gegeven voor anderen. Onze gedachten gaan uit naar die mensen die hun leven hebben verloren, naar hen die nog steeds in ongewisheid verkeren over de situatie van hun naasten, naar de Surinaamse, Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Ik spreek de hoop uit dat de getroffenen medeleven en steun zullen blijven ondervinden”, aldus Kok.

‘Bij elke stap een schreeuw in ons hart’

In het Volkspark werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Burgemeester Mans van de getroffen gemeente sprak de menigte toe. “En zo hebben we samen in stilte gelopen langs plekken die altijd op ons netvlies zullen staan. Bij elke stap was er een schreeuw in ons hart. Van elk gezicht waren verdriet en ongeloof af te lezen. Dit is de verschrikkelijke les van de ramp die ons diep heeft verwond”, zei de burgemeester.

Tot de deelnemers aan de tocht behoren premier Kok, prins Willem-Alexander en de ministers Borst, Jorritsma en Van Boxtel. De enorme mensenmassa trok van het Muziekplein en het Molenplein richting het Volkspark. Bij de ramp zijn tot nu toe 17 lichamen geborgen. Tien mensen worden nog vermist. Bijna 1000 mensen liepen verwondingen op.