Is there a new Pflash version out there ? or simular program?

I have a old liteon hehe dead from a overclock firmware :confused:

its been silling for months hehe and i just havent got round to throwing it in the bin it was only 2 months old when it died

i have tryed the current pflash but its is so much crap i cant stand it it is no where near as good as mtkflash for recovery

mine just sits there doing a atpi reset software reset duz that a few times and erm thats it then it gives me a error lol

i ws just wondering if there was a beter recovery for my 12101b (121032) liteon…

hehe if i could fix this it would be great but i think i have tryed everything the pin trick the lot … :confused: :confused:

Look, I recall your trouble with that -
at that time I was about to help you but as fas as I remember you just bought a new drive, so I dropped it.
I’ll send you all the files you need, would you please gimme your e-mail. :wink:

ViRuS2k

Looks like your problems are perennial:p :smiley:

Welcome back, burnproof !
Where have you been for so long ? :smiley:

Hi burnproogf matey :stuck_out_tongue: nice to see ya again

boskin matey i would be very much apreshiated !!

send files here : v2k@v2kv2k.freeserve.co.uk

thankyou ! :stuck_out_tongue:

ViRuS2k,

catch it ! :wink:

ok mate i got the files !!!

from what you sead i place those files on a floppy i boot into dos with my dos floppy then i place the floppy in with te files on then do

a:/p.bat and it should flash the drive ?

though i dont get what this means

pflash %1.bin /all /np

thats whats writen in the bat file whats the %1.bin mean lol ?
and what ide do i put it on ? pm sm ss ps ?

When in DOS you gotta type only a:\p.bat

pflash ls38.bin /sm /all /np -
this is what’s actually written in p.bat, which does its job for you automatically.

sm <- as you can see it , you gotta set your drive (as it’s currently written in p.bat ) as Secondary Master.
But in case if e.g your drive is already set as PS or SS , all you gotta do is to change the value in p.bat accordingly to /ps/ or /ss/ . Got it ?

m8, don’t dig it too deep. Just do as I said and don’t forget to set the jumper right.

:wink:

ok mate i still have the drive pluged in in Secondery master with it disabled in the bios so i could get in here lol

ok it didnt work i duno what the hell is going on :((((((

ok this is what i did !..

a:/p.bat
Liteon It CDRW Drive Flash Utility version pre-0.5 date 4/10.2000
Trying to recover the drive with atapi soft reset
Status port is 0xFF80

it duz that a few times then said this

inquiry + atapi soft reset fail
Error in atapi Command :confused:

=========================================

im totaly confused now Hmmmm eny other sugestions mate ?
could it be the bios is not setup correctly ?

isnt there eny new version fpash out there this one is VERY OLD dam yeah 2000 lol ?

Originally posted by ViRuS2k
a:/p.bat
isnt there eny new version fpash out there this one is VERY OLD dam yeah 2000 lol ?

It really doesnt matter what version you have.

You have to type it a:\p.bat but not a:/p.bat

Just take it easy and check the diskette, the jumper and all the neccessary details. Try different versions and stuff.
It’s gotta be working, 'cos that was how I once revived my 12101B.

ok this time a ran it in wondows xp matey :stuck_out_tongue:
and this is what it showed me !!!

and this is what it shows me in pure dos to :frowning:

click on the link to view it…

===========================

as you can see i get a atapi error for some reason its like its not getting in the drive or something Hmmmmmm :confused: :confused:

hmmm :confused:
let me think of it a lil’ and i’ll get back 2 u 2morrow, all right ?

Sleep tight ! :wink: :bigsmile:

Originally posted by BoSkin
[B]hmmm :confused:
let me think of it a lil’ and i’ll get back 2 u 2morrow, all right ?

Sleep tight ! :wink: :bigsmile: [/B]

thx matey

ill look forward to ya next post :smiley:

enything to help dam im not shure whats going on but if you manage to get it working for me i will post out 1st class a beer for ya :bigsmile: :bigsmile:

BoSkin, ViRuS2k

Nice to be back too:D :smiley: .

I was travelling a lot, so didn’t have time to do more than a casual browse.

ViRuS2k,

Try these:

  1. Reset all BIOS options to DEFAULT.
  2. Boot into DOS (Working from a FAT partition on your HDD would be faster than from a floppy)
  3. Follow the sequence of actions specified by BoSkin.

Good luck

hi again matey …

i dont understand option 2
boot into dos from a fat 32 it would be faster than useing a floppy ?

i cant get into dos without a floppy im running winxp pro with sp1

only think i didnt try that yous ead was reseting the bios to default settings or optimal settings !!

that could work but i wont do enything till you can explaine to me a little more hehe :slight_smile:

its like at the moment when i flash it well atempt to flash it i get a Query + atapi command error…

its like its strugling to find the drive if you no what i mean …
do you have eny other bios clues as it could be a bios problem though i can flashmy dvdrom 163 and liteon 48x the way it is at the moment with mtkflash so there for im a little optamistic about it being a bios prob :confused:

well eny way let me no what ya no hehe :slight_smile:

Originally posted by burnproof
[B]BoSkin, ViRuS2k

Nice to be back too:D :smiley: .

I was travelling a lot, so didn’t have time to do more than a casual browse.

ViRuS2k,

Try these:

  1. Reset all BIOS options to DEFAULT.
  2. Boot into DOS (Working from a FAT partition on your HDD would be faster than from a floppy)
  3. Follow the sequence of actions specified by BoSkin.

Good luck [/B]

found some information that may be of some use :confused:

Drive 12101b
Manufacture Date : march 2001

opened it up and sniffing about for info and i noticed the word

ls38 writen on aa bit a sticky paper on top of the bios if that makes sence lol

so i think my original bios that came with is was LS38.bin

======================================

i cant seem to find that firmware enywhere though ?

i dont understand option 2
boot into dos from a fat 32 it would be faster than useing a floppy ?

Booting into DOS will help in terms of faster operation.

You can boot into DOS even in XP. You can’t access the HDD if all your partitions are NTFS. You might want to convert an existing NTFS partition into FAT16/32

Resetting BIOS to default/factory settings will ensure that any changes you have made will be ignored. Usually, playing around with BIOS is not advised unless one knows what to change. Set to default option and then try the jumper trick etc.

Originally posted by burnproof
[B]

Booting into DOS will help in terms of faster operation.

You can boot into DOS even in XP. You can’t access the HDD if all your partitions are NTFS. You might want to convert an existing NTFS partition into FAT16/32

Resetting BIOS to default/factory settings will ensure that any changes you have made will be ignored. Usually, playing around with BIOS is not advised unless one knows what to change. Set to default option and then try the jumper trick etc. [/B]

ok matey i will give it a shot lol

i will let ya no what happened tonight oki :stuck_out_tongue:

Originally posted by ViRuS2k
found some information that may be of some use :confused:
Drive 12101b
Manufacture Date : march 2001

ls38 writen on aa bit a sticky paper on top of the bios if that makes sence lol
so i think my original bios that came with is was LS38.bin

======================================

i cant seem to find that firmware enywhere though ?

How come ? I did send you that one, didn’t I ?

As for the drive, mine was made in May 2001.

Originally posted by BoSkin
[B]
How come ? I did send you that one, didn’t I ?

As for the drive, mine was made in May 2001.
[/B]

ls3j or ls17 was what you sent me mate not ls38 :confused:

===================

im about to try again i just though i would post this error im getting in windows ?

could this be wats stoping the flash with the 12x liteon ?

===================
i keep getting a error pop-up tab everytime i shut down my outlook express in winxp sp1 the error message is :
MSIMN.EXE - Aplication error : the instruction at “0x77f5210b” refrenced membery at “0x007f4bac” the membery could not be writen ? click on to terminate the program

i dont no whhat that could be ? post back if it could have enything to do with it ? the 1st refrence looks fimilure :5210b ?

well eny way thats the only error in winxp i get and it hapends all the time when i shut down outlook ?