Irritante emails

Sinds enkele maanden wordt ik geteisterd door irritante emails. Tussen de 2 en de 3 per dag, waarbij er telkens één gaat over viagra, valium ed, en de ander over e-books. @home aangeschreven (is onze provider). Deze gaf ons de volgende link:
http://www.ripe.net/db/whois/whois.html
om via het ip-adres uit de header de mogelijke afzender te bepalen. Jammer genoeg is het altijd een niet bestaand adres, en geeft bovenstaande link het ipadres de status ALLOCATED UNSPECIFIED.

Kan iemand mij misschien vertellen hoe ik hier vanaf kom.

BVD

http://www.spamcop.com/

Op http://www.tucows.com/preview/341422.html kun je een tool downloaden die je helemaal naar believen kunt instellen. Werkt ook voor hotmail. Let wel dit is Shareware. Ik heb het een tijdje geprobeerd en het werkte erg goed moet ik zeggen.

mzzl Dunedaïn

Wat is dat voor een pagina. Deze geeft enkel als report dat ik spam moet reporten aan abuse@home.nl Juist de organisatie welke zegt alleen in actie te kunnen komen als het om een ip-adres van hun gaat. Probleem hier is dat er ip-adressen gebruikt worden welke niet geregistreerd staan bij een bepaalde provider, maar wereldwijd gebruik kunnen worden.

Heb me inmiddels aangemeld bij www.spamcop.net Mogelijk dat je deze bedoelde. Maar eh, bedankt in ieder geval voor de reactie.

Spamcop scant doorgaans de gehele email naar waar het vandaan komt, maar het blijft een bot natuurlijk. Verder komen de email adressen en domeinen op de zwarte lijst te staan waardoor je er in de toekomst minder last van hebt, mits je provider/email pakket diezelfde zwarte lijst hanteert.