Internetten via breedband is communistisch

Uit de webwereld.nl gepikt :

Dit is althans de mening van Juniper Networks. De netwerkspecialist stelt dat het zogenoemde flatfee-model achterhaald is. Volgens Juniper verbruikt slechts 20 procent van de breedbanders meer dan de helft van de totale netwerkcapaciteit.

De overige 80 procent - de gemiddelde gerbruiker - financiert dus het breedbandverbruik van de grootverbruikers. “Die situatie vertoont grote gelijkenis met het communistische model van weleer”, zo stelt Juniper. “In de communistische doctrine ontvangen alle leden van een gemeenschap dezelfde voordelen, ongeacht hun eigen bijdrage.”

“Deze vorm van ‘breedbandcommunisme’ is oneconomisch voor de service provider en oneerlijk tegenover het gros van de klanten”, licht Richard Brandon van Juniper Networks toe.

Volgens Brandon is het onvermijdelijk dat providers een tariefstructuur zullen invoeren die gebaseerd is op het daadwerkelijke verbruik. Overigens zijn enkele Nederlandse providers vorig jaar al overgegaan tot het aanbrengen van harde limieten bij hun goedkope breedbandpakketten.


<sarcasme>Ach gut , de internetbedrijven verdienen niet meer. Nou nou wat heb ik toch een medelijden met noodlijdende isp’s.</sarcasme>

Ik vind de redenering nogal krom , want ik betaal voor de bandbreedte (Xs4all ADSL basic abonnement) en daar zit een fair use policy aan vast. Als ze vinden dat ik een grootverbruiker ben , dan moeten ze me daarop aanspreken.

Ik mag een web/ftp server aan mijn adsl account zetten (staat in de regels) , maar wel een fair use policy ? Ook mag ik zoveel computers aan die account zetten als ik wil.

Mja idd een beetje vreemde benadering, maar toch niet geheel onlogisch.

Toch moet ik er niet aan denken te moeten betalen voor de gedownloadde GB :Z

ik vind het verhaal best wel logisch klinken…
maar ze kunnen beter geen download limieten stellen, maar gewoon ieder user op een bepaalde snelheid afknijpen.

Altijd al voor gepleit, gedifferentieerde tarieven…(zoek maar terug in oude posts :wink: )

die zijn er toch al…basic abbo’s, standaard abbo’s, max abbo’s…met verschillende limitieten betreft traffic en bandwith…

Ik denk dat het meten per gebruiker niet echt interessant is voor een breedbrandprovider, aangezien dit alleen maar een enorme administratieve rompslomp met zich mee brengt. Er zal tevens (dure?) apparatuur voor worden aangeschaft, daar zijn ze ook niet al te happig op.

Ik denk dat we het momenteel wel goed doen met de verschillende abonnementsvormen; je kunt nu tenminste met een fijn gevoel internetten, zonder een constante druk op je zodat je maar eventjes druk hoeft te maken over de maandelijkste kosten. Zou er per datahoeveelheid gefactureerd kan worden, dan zijn we bijna weer terug bij af (telefoonlijnen). Nu laat je eens makkelijk je webradio aanstaan, ook al ben je eventjes koffie halen… dat doe je dan ook niet meer… etc etc…

Nee, /me is blij met @home :slight_smile:

Originally posted by pietpaulusma
die zijn er toch al…basic abbo’s, standaard abbo’s, max abbo’s…met verschillende limitieten betreft traffic en bandwith…

Bij Chello is het alleen particulier vs business. In de business categorie heb je nog wel een onderverdeling meen ik.

Voor particulieren is er helaas geen onderscheid, waardoor ik met mijn relatief kleine gebruik (IRC en dit forum) het relatief grote gebruik van anderen financier…de leechers etc.

Betalen voor de hoeveelheid die je gebruikt en korting als je vooraf inkoopt…dat vind ik fair.

Originally posted by Da_Taxman
[B]
Bij Chello is het alleen particulier vs business. In de business categorie heb je nog wel een onderverdeling meen ik.

Voor particulieren is er helaas geen onderscheid, waardoor ik met mijn relatief kleine gebruik (IRC en dit forum) het relatief grote gebruik van anderen financier…de leechers etc.

Betalen voor de hoeveelheid die je gebruikt en korting als je vooraf inkoopt…dat vind ik fair. [/B]

Ik kan me voorstellen dat voor mensen zoals jij een kabelinternetverbinding onnodig duur is. Ik denk dat deze menden dan ook geen kabel (moeten) nemen, aangezien een dialup verbinding een veel voordeliger tarief kent (bij laag gebruik dan)…

Originally posted by Dee-ehn
[B]

Ik kan me voorstellen dat voor mensen zoals jij een kabelinternetverbinding onnodig duur is. Ik denk dat deze menden dan ook geen kabel (moeten) nemen, aangezien een dialup verbinding een veel voordeliger tarief kent (bij laag gebruik dan)… [/B]

Het geld is niet de enige reden om een breedband verbinding te nemen.
Ik betaal nu gewoon een tarief en hoef verder nergens meer naar om te kijken, de luiheid en het gemak is waar ik eigenlijk voor betaal…maar van mij mag dat best iets minder zijn… :wink: