Internet sateliet

Hallo allenmaal

ik zit met een probleem ik wil misschien internet via de sateliet gaan nemen, want ja kabel van kabelfoon komt voorlopig nog niet (buitengebied) en adsl nog helemaal niet
maar mijn vraag is dus kan je met sateliet ook net zo snel uploaden als downloaden want het wordt eigelijk nergens echt gemeld.

greez stratenboek

Over het algemeen is het met sateliet zo dat uploaden via je gewone modem gaat (of je moet een duurder pakket nemen).
Met downloaden is het vaak zo dat er een hele zooi in een queue gezet wordt en op een rustig moment de hele boel binnengehaald wordt…

Het is geen goedkope oplossing waar volgens mij nog en hoop kinderziekten in zitten, maar goed wie ben ik? :wink:

ikzelf heb sateliet ook in combinatie met adsl modem vanaf dit weekend normaal gezien, maar zoals eerder gezegd moet je toch een degelijke installatiekit kopen (provider http://www.europeonline.net , http://www.europeonline.nl) download is redelijk goed, en onbeperkt !:smiley: Maar om te uppen ben je steeds afhankelijk van je modem.

Maar voor te downen haal je snelheden van 20-200 kbps maar je moet dan nog steeds telefoonkosten betalen, het enige profijt dat je hebt is dat je alles sneller downt! Het gaat je niet sneller laten surfen of zo :wink:

Voor zover ik weet is het met satelliet internet wel zo dat je downloads in een queue bij je provider worden gezet (schijnt met een soort van FTP systeem te werken)… dat KAN nadeling zijn indien je iets wilt downloaden wat maar een uurtje of 2 ergens staat… :slight_smile: en :frowning:

mij vertelden ze dat je makkelijk snelheden kon halen van 1a2 mb/sec. uploaden gaat nog wel via je modem. maar ik ga het ook nemen met mijn kabel modem. dus geen telefoon tikken

Je hebt er alleen wat aan om te downen…
online gamen hoef je er niet mee te doen.
Overdag downloaden hoef ook niet, dan zit je tussen de 20-80 Kb/sec

Vanaf 24.00 dan heb je tussen de 100 en 200 Kb/sec
Providers: http://www.ixs.nl http://www.bysky.nl
abo=30 piek per maand voor de sat. [ex. provider abo]

Voorde rest is het prima… maar ja… ik had liever kabel, ADSL of wDSL gehad.

O ja FTP-en gaat ook Kl*te

Maar als je veel dld, kan je het gerust doen, zo duur is het tenslotte niet.

MAz

Heeft er iemand enig idee van de prijs van zo een satelliet ?want het intresseert me wel,…24/24h per dag downen :slight_smile:

Originally posted by Mick03
Heeft er iemand enig idee van de prijs van zo een satelliet ?want het intresseert me wel,…24/24h per dag downen :slight_smile:

hehe, en wat denk jij van de telefoon rekening?

Want upstream via de sataliet is voor een consument niet te betale.

600 piek hebbie zo’n setje (http://www.ixs.nl)

kijk ff op http://www.europeonline.net
daar kun je abboneren en de hele kit kopen :smiley: