Internet Browser

Hai,

Ik heb ergens in het verleden iets gelezen op het internet van een (Engelese of Ierse) jingen die helemaal zelf een internet browser had geschreven die vele malen sneller en beter was dan IE Explorer. Nu was mijn vraag of iemand weet wat daar nu van gekomen is of dat het geheel in ontwikkeling is en of er ergens een (gratis dan wel shareware oid) versie te downloaden is ter evaluatie wel te verstaan.
Ik ben helaas de naam van de browser kwijt

mzzl Dunedaïn.

Ja dit heb ik ook gelezen. Ook ik weet de naam niet meer en ik weet zelfs niet meer of deze openlijk beschikbaar is. Wat ik wel weet is dat het om een omgebouwde versie van IE ging en de schrijver beweerde dat de kans aanwezig is dat zijn technologie snel door MS opgekocht zou worden.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden, voorlopig stap ik iig niet op IE over :slight_smile:

Die browser heet XWebs en is idd door twee ierse tieners geschreven. Beweerd wordt dat deze browser tot 600% sneller werkt dan de reguliere browser. Door gebruik te maken alogaritmische functies ofzo.

Ik meen laatst gelezen te hebben dat ie nog niet helemaal af is.

Uit een oud webwereld artikel :

Wonderbrowser’ Xwebs is dit jaar klaar

Dinsdag, 13 januari 2004 - Adnan Osmani, de Ierse tiener die vorig jaar bekendheid verwierf met zijn ‘wonderbrowser’, zegt dat zijn vinding bijna klaar is voor het grote publiek.

De 17-jarige Osmani won in januari 2003 de Esat BT Young Scientist of the Year wedstrijd met zijn snelle webbrowser Xwebs. Met het programma zou tot vijf keer sneller op internet gesurft kunnen worden.

De browser heeft direct toegang tot 120 zoekmachines. Daarnaast zijn vijf mediaspelers geïntegreerd. Maar in een jaar tijd heeft Osmani nog het een en ander aan zijn vinding versleuteld. Zo zijn er dertig audio- en video- en dvd-functies toegevoegd, is er een sprekende gids met de naam Phoebe en ook zou de surfsnelheid nog hoger kunnen, meent Osmani.

De snelheid van de browser is te danken aan zogeheten hyperspeed-technologie. Osmani gebruikt nu een verbeterde versie van die technologie. Hij heeft de technologie een eigen naam gegeven, Icarus, genoemd naar de jongen die volgens de Griekse mythologie met wassen vleugels naar de zon vloog. Dichtbij de zon smolten de vleugels en belandde hij in de zee. Dit laatste is Osmani niet van plan, schrijft het Ierse ElectricNews.net.

De browser is bijna klaar voor een commerciële introductie. Binnen zeven maanden zijn de patentaanvragen toegekend en is de software klaar voor het grote publiek, aldus Osmani.

De vinding van Xwebs heeft Osmani intussen geen windeieren gelegd. Vanuit de technologiesector is veel interesse voor de jongen die een programma heeft ontwikkeld dat volgens kenners van ‘universitair niveau’ is. Microsoft heeft hem al een baan aangeboden zodat hij na zijn opleiding direct aan de slag kan.

De ‘wonderbrowser’ leidde vorig jaar tot veel argwaan omdat de tiener de browser in achttien maanden heeft ontwikkeld. Dat is wel erg snel voor een tiener, menen veel it’ers. Het geheim achter de browser is de manier waarop pagina’s worden geladen.

De browser verwerkt informatieaanvragen (het laden van webpagina’s) via verschillende kanalen tegelijk, terwijl veel browsers daar slechts één kanaal voor gebruiken. Het laden van pagina’s wordt verdeeld in een aantal kleine taken waardoor de pagina als geheel sneller op het beeldscherm verschijnt.

En hier kun je een sourceforge achtige xWebs downloaden.


Overigens is het multi-thread-downloaden niets nieuws… Dat kon je vroeger al in Netscape instellen (tot 45 geloof ik).