Iemand dit al geprobeerd?

Viltstift maakt einde aan kopieerbeveiliging cd
Woensdag, 15 mei 2002 - Met een viltstift of een Post-it briefje kan de kopieerbeveiliging van cd’s eenvoudig omzeild worden.

Dat schrijft de Duitse site CHIP Online. Een goedgeplaatste viltstiftlijn of een op het juiste deel van de cd geplakte Post-it briefje stelt gebruikers in staat om een beveiligde cd toch te kopiëren.

Steeds meer platenmaatschappijen beschermen hun cd’s met een beveiliging die het moeilijker moet maken om een kopie te maken. Een van de meest gebruikte beveiligingsmethodes is die van Cactus Data Shield.

Bij deze methode wordt aan het begin van de cd een track met corrupte data geplaatst. Een ‘gewone’ cd-speler kan deze data niet lezen en schakelt over naar de volgende track. De cd-romspeler in een computer daarentegen weigert echter de hele cd af te spelen, als er corrupte gegevens op staan.

Door met een plakbriefje de corrupte data af te plakken of op die plaats een viltstiftlijn te zetten, kan de kopieerbeveiliging echter worden omzeild, zo legt CHIP Online uit. De site adviseert gebruik te maken van een viltstift, omdat een Post-it briefje makkelijk los kan raken.

http://www.chip.de/praxis_wissen/unterseite_praxis_wissen_8725967.html

staat volgens mij al in “de Woonkamer” ook al een topic/poll hierover…

Originally posted by MagikChris
staat volgens mij al in “de Woonkamer” ook al een topic/poll hierover…

En daarom verklaar ik dit topic tot “gesloten” :wink: