Ieek, een muis!

Overgenomen van de Telegraaf:

Ton schade aan Gronings huis door muizenplaag

BELLINGWEDDE - Een invasie van duizenden muizen heeft voor meer dan honderdduizend euro schade aangericht aan een huis in de Groningse gemeente Bellingwedde. De eigenaar van het pand stelt dat de muizen uit een acaciabos komen dat drie jaar geleden op een stuk grond naast zijn huis is geplant. Dit heeft wethouder M. Wachtmeester van Bellingwedde woensdag gezegd. Het bos is zo dicht begroeid dat roofvogels niet door het bladerdek kunnen vliegen en de muizen zich dus ongestoord kunnen vermenigvuldigen. Omdat de woning op een verhoging ligt, vluchten de muizen bij nat weer het huis in. Daar knagen ze aan alles wat ze voor hun tanden krijgen; van meubilair tot beschottingen, van kozijnen tot plafonds.

De gemeente voert op dit moment overleg met de bewoner en de eigenaar van het acaciabos, het bedrijf Groen Invest. Die beheert het productiebos, maar wijst elke aansprakelijkheid van de hand. De rechter stelde het bedrijf in een kort geding hierover onlangs in het gelijk.

Volgens wethouder Wachtmeester zou het een goed idee zijn om tussen huis en bos een sloot aan te leggen. De vraag is echter wie de kosten voor het graafwerk voor zijn rekening neemt.

Het zal je maar gebeuren zeg zo’n invasie ! :Z
Denk je een leuk bos naast je huis te krijgen. Lekker wonen nabij het groen. :wink:

misschien een goed idee om een paar katten aan te schaffen.

een paar slangen
Dan ben je zo van je muizenprobleem af:p