Http+irc

weet iemand toevallig een site of een programmaatje wat ik kan gebruiken om toch op irc te kunnen?
hier op mijn werk kan ik dat namelijk niet.

Dees

probeer httport eens: www.htthost.com

met dit programma kun je verkeer dat normaal over poort x loopt over openstaande poorten (bijv poort 80) laten lopen… ideaal voor mensen die achter een firewall op het werk zitten (of voor mensen die anoniem willen surfen dmv een externe proxy)

Die missingU site is een goeie…
Maar als de poorten 6600 - 6699 gesloten zijn, dan kom je er via die site ook niet op, dan is de enige mogelijkheid om iets als httport te installeren zodat alle verkeer gerout wordt via de http poort (80)…

Ah… dus die irc-java-applet zal dus ook niet bij mij op het werk werken, mag alleen via poort 80 naar buiten. Heb even op die site van htthost gekeken, maar begreep het niet helemaal… het is tunnelsoftware, maar je hebt alleen een client nodig??? Ik had verwacht dat je ergens een server moest installeren die je tunnel weer uitpakt :confused: Heb ik niet goed gelezen of zo???

:confused:

Upp3rdog: als ik me niet vergis biedt htthost zelf een server aan dit de tunnel uitpakt…

Ja als het goed is gaat het een server draaien op je localhost, en die server verbind je dan weer door met b.v een IRC server. In je IRC client moet je dan als server je localhost + port (een openstaande, b.v 80) opgeven. Ik heb een dergelijke tool destijds met superweb gebruikt en dat ging best !

Kunnen we je dus binnenkort ook op #cdfreaks (irc.xs4all.nl) verwachten ? :wink:

@Dee-ehn

Ah, op die manier! Ik dacht al… Bedankt voor de toelichting.

@DoMiN8ToR

Lol! Je blijft maar aandringen he! :stuck_out_tongue: (Ik heb het gevoel dat irc zo ongeveer het meest onveilige/ongecontroleerde/minst anoniem deel van het hele internet is, dat staat me een beetje tegen… Ook hou ik niet van die geautomatiseerde scripts, het geouwehoer met toekennen van plus-punten (kweet de juiste term niet meer…) om hoger in de hierarchie te komen van een irc-kanaal, kicken van personen, etc.) Als je het nog een paar zegt, dan doe ik het misschien wel… :stuck_out_tongue:

:smiley:

Het enige dat je prijsgeeft is je IP adres (maar die kan ik nu ook wel zien, ik wist niet dat je een provincie genoot was trouwens!), voor de rest als je gewoon Mirc download, zonder script (heb ik ook) is er niets aan de hand.

#cdfreaks is gecontroleerd, en er zijn veel mensen die je ook op het (admin) forum tegenkomt. Het is gewoon een snellere manier van converseren. Ik was er eerst ook tegen, en nu start ik Mirc eigenlijk altijd gelijk op met m’n andere internet programma’s.

Wie niet waagt wie niet wint enzo !

Originally posted by Smart@$$
Die missingU site is een goeie…
Maar als de poorten 6600 - 6699 gesloten zijn, dan kom je er via die site ook niet op, dan is de enige mogelijkheid om iets als httport te installeren zodat alle verkeer gerout wordt via de http poort (80)…

Idd, ik kon via die site ook al niet op vanaf me werk op #cdfreaks komen! Heb ook nog is een IRCbouncer geprobeerd maar ook daarmee kon ik niet connecten vanaf me werk.
Misschien dat andere genoemde is proberen.

Originally posted by DoMiN8ToR
Wie niet waagt wie niet wint enzo !

Ok, geregeld! Dan zal ik je/jullie daar vast nog wel een keer tegenkomen.

:smiley: