Hoe kan ik m'n dl-snelheid boosten?

vbimport

#1

Bestaat er een programma om de dl-snelheid te verhogen? Ik werk met isdn en haal nu 7kb/s, ik had toch graag wat meer gehad zonder bijkomende kosten. Is dit mogelijk?

Alvast bedankt!


#2

http://www.downloadaccelerator.com
Als je dit nog niet gebruikt.

Gegroet


#3

Op een enkele lijn zul je niet snel meer halen dan dat hoor. Maximale bandbreedte op een enkellijns ISDN is 64 kb/s, 8 KB/s

Download accellerator en Go!zilla zijn enkele programma’s die met behulp van het aanspreken van meerdere serververbindingen en kleinere packets (laatste weet ik niet zeker) een snellere download halen.

Da_Taxman


#4

Kleinere packets bevorderen niet echt de download snelheid. Een groot bestand wordt in kleinere delen gedownload. Zo wordt 10Mb bijvoorbeeld 4x 2,5Mb.

Misschien dat je dat bedoelt…


#5

Kleinere packets an sich doen niet veel, maar omdat je dan via meerdere kanalen download is de kans groot dat je (als je alle snelheden bij elkaar optelt) een hogere snelheid haalt. De bandbreedte blijft dan vaak de beperkende factor (tenzij je een T3 verbinding hebt, maar dan mag je heel gelukkig zijn, die wil ik ook )

Da_Taxman


#6

Vaak is DAP (downloadaccel.) niet nuttig voor een normale 56k of isdn verbinding.
Je haalt met een wonder net een half k/s meer.
Vaak voor kabel, T1, E1, of T3, E3 (doe mij ook zo’n “geile” verbinding) wel.
Meeste servers hebben een limiet van bv. 20kb/s op elke login. DAP logged dan 4 keer in, en zal je “technisch” gezien 80 kb/s kunnen halen.
Technisch gezien, praktijk altijd wat minder.

_____________________________________________ http://viper-server.com
“UNIX is like Lego - you can build anything with it.
Windows is like Duplo, it looks nice, but for all practical
purposes, it is f*cking useless!”