Hier word ik woedend over

vbimport

#1

Traumaheli mag niet opstijgen om jongen te redden

Uitgegeven: 15-7-2001 18:04
Laatst gewijzigd: 15-7-2001 18:31

MEPPEL/ASSEN - Een Duitse traumahelikopter uit Rheine heeft zaterdagmiddag het leven moeten redden van een Nederlands jongetje. De Nederlandse traumahelikopter mocht de lucht niet in, omdat het dagelijks toegestane aantal vluchten al was bereikt.

Om het kind te vervoeren vanuit het ziekenhuis in Meppel naar een gespecialiseerd ziekenhuis buiten de regio, wilde de ambulancedienst Drenthe de traumahelikopter inschakelen die is gestationeerd bij het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De milieuvergunning laat echter slechts een beperkt aantal vluchten toe, waardoor de helikopter in Nijmegen aan de grond bleef.

Dit schoot W. de Vrij, directeur van de Regionale Ambulance Voorziening Drenthe in het verkeerde keelgat: “De Duitse collega’s waren bereid het kind op te halen en door te vliegen naar Wilhemshafen in Duitsland.”

Milieuvergunningen

“De milieuvergunningen in Nederland zijn te beperkt. Als het Duitse traumateam niet zo accuraat had gereageerd, dan was het voor dit jongetje slecht afgelopen. Nu leeft het tenminste nog”, aldus De Vrij.

Volgens de directeur moest het jongetje naar een neurologische afdeling in een ziekenhuis in Duitsland worden vervoerd, omdat de Nederlandse ziekenhuizen kampen met capaciteitsproblemen. De directeur neemt de vervoerskwestie hoog op en klopt met dit voorbeeld aan bij de Inspectie voor Gezondheidszorg.

Frustrerend

“Het is frustrerend dat de heli’s door juridisch geharrewar maar zeer beperkt gebruikt mogen worden. Tijdens de ramp in Volendam zag je die problemen ook. Ik hoop dat de inspectie met dit voorbeeld naar Den Haag stapt. Laten ze in de Tweede Kamer hierover maar vragen gaan stellen.”

In een reactie zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid dat aan uitbreiding van het aantal traumahelikopters en dus ook vluchten wordt gewerkt. Zo is er inmiddels voor het noorden van het land een traumahelikopter in Groningen gestationeerd. Deze kan echter door capaciteitsproblemen nog niet de lucht in. “Maar uiteindelijk moet dit leiden tot meer vluchten”, aldus de woordvoerder.

:frowning:
Ik vind het milieu ook erg belangrijk zeker voor onze de generatie die achter ons komt, maar dit vind ik walgelijk en ontoelaatbaar. Dan denk ik bij mij eigen het is te hopen dat die milieufreaks het zelf eens aan de lijve zullen ondervinden, dan zullen ze wel anders praten, en toch zeker als het je eigen kind is. Een zeer kwade tropiesvisje


#2

Ja, echt Nederlands, ze willen consequent blijven met hun milieu regeltjes, en als dat mensen levens moet kosten dan moet dat maar.
Ik vind het ook niet kunnen.
Als het kind van 1 van die lui die dat bedacht heeft daar ligt baalt hij ook wel flink van zijn eigen klote regels.


#3

ik vind dit echt super walgelijk de milieu regeltjes gaan voor een leven van een mens nou echt ziek gewoon geen woorden voor!


#4

Ook ik vind dit absoluut niet kunnen!


#5

ik hoop dat kok zijn vrouw het zelfde overkomt moet je eens opletten hoe snel de regels veranderd worden


#6

Hier zijn geen woorden voor:( :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:


#7

Ja voor het milleu mag het niet.
Een mensen leven is kennelijk minder waard als het milleu.

Dat zelfde speelde zich ook af in Volendam, maar daar was het zogenaamd dat er geen nachtuitrusting aanboord was, terwijl de heli’s een week later dat ineens wel hadden.

Gek he.

Wat is nu het mooiste dat een Duitse Heli het werk moet doen.

Milleu is daar niet zo belangrijk !!!
Het roergebied blaast heel wat vervuiling naar Nederland.

Ik denk wel meer als een helicopter aan uitstoot van schadelijke stoffen op zal leveren voor een vluchtje.

Deze ambtenaren moeten in Nederland letterlijk en figuurlijk van de pot worden gerukt.

Het zou je eigen kind maar wezen


#8

Toch nog goped van die duitser alle zeker niet van die nederlanders nu :frowning: .

hehe dit is toch geebn regel dit is een noodzaak .
maarnee ze sturen geen heelicopter ofzoiets voor dat jongentje te redden:(

en ik vind dat die milieu toch maar wat overdrijft als die baas daar nu eens lag he dan zouden ze wel een helicopter sturen tropiesvisje
ik geef je gelijk dit is stom van die milieu
:mad:


#9

Originally posted by Theodor Bullock
[B]Ja voor het milleu mag het niet.
Een mensen leven is kennelijk minder waard als het milleu.

[/B]

Wat mag voor het milieu wel? Niks, de natuur is altijd maar ondergeschikt aan alles wat de mens wil. Ik ben geen natuurfreak, maar als ik in het bos loop besef ik me heel goed dat op de grond waar ik dan loop flats kunnen staan over tien jaar. Milieuverdrag van Kyoto? Wat Kyoto verdomme? ‘Wij willen onze economie niet op hetzelfde peil houden of iets laten terugzakken!’ Daar wordt ik dus spuugziek van.

Ik zeg niet dat ik het niet goed vind dat er zo strikt aan wordt gehouden, die milieuregels, (ze zouden de recreatievluchten kunnen indammen?) maar wat jij zegt theodor, is 1 menselijk leven meer waard dan het milieu voor velen?


#10

Inderdaad. Voor gewone burgers kunnen die mooie regeltjes helaas niet overschreden worden. Maar let erop : als een vooraanstaand persoon in dezelfde situatie komt, worden de regels gegarandeerd overschreden of veranderd. Leven wij in een moderne democratische maatschappij? Forget it!! Klassen bestaan nog altijd. Helaas :frowning:
Als het kalf verdronken is,…


#11

Verschiet er echter van dat dit niet belgisch is. Vind persoonlijk dat wij ( de belgen) in zulke dingen meer ervaring hebben dan de noordenburen.
Het is gewoon ongeloofelijk dat zulke wantoestanden toegelaten worden, wat zeg ik wet zijn , in de westerse geciviliseerde cultuur.:frowning:


#12

traumahelikopter mag niet opstijgen , mileuwetten

rondvaartballon met toeristen hangt over vogelnestje en jaagt vogels weg

Asielzoekers worden bij voorbaat afgewezen en krijgen 5000 piek om deze afwijzing aan te vechten

Benzine heeft btw BOVENOP de accijns

Cina heeft de olympische spelen

de mensheid is DOM !!!

Mijn voorstellen :

Paul Rosenmuller in de bus terwijl een fanatieke idioot van Moluki Warchild de hele bus opblaast

Tineke Netelenbos overreden door een 18 tonner die niet kon stoppen door een falende begrenzer en daarna haar hersens ingeslagen met een rekeningrijder systeem

De Kok krijgt vanaf nu net zoveel salaris als de gemiddelde asielzoeker krijgt…

Iedereen die in de eurotop in Brussel een of ander familielid aan de bak heeft geholpen per direct ontslag en GEEN wachtgeld en geen pensioen.

De btw voor computeronderdelen verlagen naar 1%

Janmaat en al zijn volgelingen in een strafkamp en nummerborden maken , worden die ook goedkoper

Telefonsiche Enqueteurs allemaal op de elektrische schietstoel

ADSL en Kabel providers verplicht stellen een helpdesk te hebben met mensen die daadwerkelijk KENNIS van zaken hebben

woohaaa !!

als ik toch eens aan de macht kwam !


#13

woohaaa !!

als ik toch eens aan de macht kwam !
[/B][/QUOTE]
Die droom koester ik ook, misschien moet we maar es een politieke partij oprichten geachte cdfreakers. Dan kunnen we de wereld eens echt verbeteren.


#14

Nu we het daar toch over hebben dan zou het wenselijk zijn dat al die bewindvoerders die alles uitdokteren en wetten maken, eens een jaar op het minimum loon gezet zouden worden zonder dat ze aan hun spaargeld kunnen komen dan zullen ze wel anders piepen.
Ik denk dat ze instorten en vervoert moeten worden naar een inrichting, maar daar kom je dan ook weer niet zo makkelijk terecht. Want eerst moet je een zelfmoord poging hebben ondernomen voor je opgenomen word. Ik denk dat we met zijn alle eens op die nieuwe partij moeten stemmen, die zal er dan wel ook niks van bakken, maar je laat ze dan wel zien dat de Nederlandse bevolking het spuugzat is met deze regering, met hun belasting maatregelingen. Zogenaamd aan de ene kant een belasting voordeel geven en aan de andere kant het weer dubbel terug halen. Ook de gemeente’s doen hier vrolijk aan mee, bij ons wilde ze in 3 jaar de gemeentelijke belasting met 50 % verhogen dus ik bedoel maar de armen worden steeds armer en de rijken worden steeds rijker.
Gr nog een bozer tropeisvisje


#15

`t is gewoon triest…
als nou bijv. 1 belangrijk persoon vervoerd moest worden
niet eens met spoed, kon die zo opstijgen…
maar hier zijn nog veel meer voorbeelden van in nederland.


#16

Dit is echt heel erg … ik heb zelf bij de luchtmacht gewerkt, en daar hadden we het zelfde probleem. Op sommige plekken mag door en helicopter maar 2 of 3x per jaar geland worden.

Belachelijk


#17

Originally posted by TDI
[B]Dit is echt heel erg … ik heb zelf bij de luchtmacht gewerkt, en daar hadden we het zelfde probleem. Op sommige plekken mag door en helicopter maar 2 of 3x per jaar geland worden.

Belachelijk [/B]

F16 stijgt op vanaf Volkel en stort neer in de waddenzee.

Dat is pas slecht voor het millieu. Een haring vol met kerosine.

Bah ik wordt er ziek van !!!

Spuit je een asbestdak af en verdwijnt er wat asbest in de goot is het ook al niet goed, terwijl asbest overal in zit.

Weg met de ambtenaren lang leve de republiek.


#18

Sja de mensen zijn soms nogal dom bezig :frowning:
Ze kunnen beter die milieuwetten in china wat strenger maken; en in ons land wat minder streng. Dat heft elkaar goed op… on china bijvoorbeeld maken ze er helemaal een zootje van.
CDfreaks aan de m8! Dat zou wat zijn! Dan konden we weer illegale dingen gaan doen :slight_smile: