Het geheim achter de DVD

vbimport

#1

Het geheim achter de DVD

De tijd dat de DVD een exclusief product was ligt ver achter ons. Sinds de doorbraak van de DVD in 1997 heeft hij een snelle vlucht gemaakt en is het gebruik ervan meer dan exponentieel toegenomen. Er zijn weinig producten die in zo’n kort tijdsbestek zo’n enorme groei kenden als de DVD. Het enorme succes van de DVD is te verklaren aan de hand van een combinatie van verschillende factoren. Daarbij moeten we rekening houden dat in de tijd vóór de DVD VHS-videobanden en CD’s de taak van de huidige DVD op zich namen.

Om te beginnen bestaat er een grote afzetmarkt voor DVD’s. Dit is te verklaren door een uitgebreid gamma aan consumententoepassingen. De DVD is inzetbaar als drager van videobestanden (DVD-Video), audiobestanden (DVD-Audio) en games (Playstation 2 en Xbox). Daarnaast is de DVD inzetbaar als back-up medium en archief voor afbeeldingen, documenten en videobestanden (DVD-ROM) in de vorm van encyclopedieën. Ook in de auto vinden we de DVD terug: deze bevat namelijk de wegenkaarten voor een DVD-gebaseerd GPS-systeem. Ook in de zakelijke wereld wint de DVD aan populariteit als visitekaartje of productcatalogus (de 8 cm DVD).

Bron DVD.nl
Ik dacht eerst alles te kopieren maar toch maar niet gedaan iets te veel werk :wink: . Kijk om verder te lezen op deze site: http://www.dvd.nl/achtergrond.php?id=50