Het gaat nog steeds erg "lekker" met UPC :)

vbimport

#1

AMSTERDAM - Kabelbedrijf UPC komt op het strafbankje van de Amsterdamse effectenbeurs. Het negatief eigen vermogen is opgelopen tot 740,2 miljoen euro per 30 september. Het verlies van UPC uit gewone bedrijfsuitoefening is in het derde kwartaal licht gedaald.

De maatregel is een waarschuwing: als UPC de vermogenspositie niet verbetert, kan het na drie maanden worden verwijderd uit de AEX. Dat heeft Euronext Amsterdam woensdag bekendgemaakt. In de tussentijd kan wel in het aandeel worden gehandeld, aldus een woordvoerder.

Bepalend bij zo'n strafmaatregel is of de directie van Euronext het negatief eigen vermogen van een bedrijf als structureel beschouwt. "Het is mogelijk dat het van korte duur is en dat het bedrijf zich snel betert. Dan kunnen wij coulant zijn", zegt een woordvoeder. "In het verleden is dat bijvoorbeeld bij Baan gebeurd."

Het verlies van UPC uit gewone bedrijfsuitoefening is in het derde kwartaal licht gedaald. Het kwam uit op 37 miljoen euro. Het nettoverlies, na onder meer aftrek van belastingen en aflossing van goodwill liep op tot 696 miljoen euro.

De omzetten groeiden, in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar, met 33 procent naar 342 miljoen euro. Het verlies was in het derde kwartaal iets lager dan analisten hadden verwacht.

Om de boel op te krikken moet de kabelaar snel groeien in termen van omzet en abonnees. Hierbij speelt de invoering van digitale televisie een hoofdrol. De introductie van de benodigde opzetkastjes komt echter moeizaam op gang. Zo waren er eind vorig jaar grote softwareproblemen. Mede hierdoor ligt het aantal (digitale) opzetkastjes in Nederland tienduizenden stuks lager dan voorzien.

Over het gehele jaar verwacht UPC iets minder verlies te draaien dan verwacht: niet de voorspelde 200 miljoen euro, maar tussen de 185 en 190 miljoen euro. De omzet over 2001 zal volgens het kabelbedrijf uitkomen op 1,2 miljard euro.

De nieuwe topman van het bedrijf, John Riordan, verwacht voor volgend jaar positievere resultaten. Dan zal er volgens hem sprake zijn van winst uit gewone bedrijfsuitoefening. Riordan wil dat onder meer bereiken door verdere kostenreductie. Eerder dit jaar maakte de kabelaar al bekend 1000 tot 1500 banen te schrappen bij het onderdeel distributie in Europa.

Analisten maakten geen geheim van hun twijfels over de UPC-strategie. Ook de beleggers waren duidelijk: bij de aanvang van de handel in UPC-aandelen om 11.00 uur daalde de koers met bijna 9 procent tot 0,53 euro. Even later liep het verlies op tot zo'n 17 procent

--
Dus jongens en meisjes , jullie aandelenpapiertjes kun je binnenkort als pleepapier gaan gebruiken.


#2

Originally posted by Mr. Belvedere
Dus jongens en meisjes , jullie aandelenpapiertjes kun je binnenkort als pleepapier gaan gebruiken.

Of je ruilt ze tegen aandelen KPN…


#3

Originally posted by iammadaboutwarez
[B]

Of je ruilt ze tegen aandelen KPN… [/B]

of tegen pleepapier :wink:


#4

Originally posted by Totibbs
[B]

of tegen pleepapier :wink: [/B]

da’s in ieder geval waardevaster dan aandelen KPN en UPC :smiley:


#5

Toch ken je met de aandelen van UPC het lekkerst je hol mee leegvegen! :stuck_out_tongue:

KPN heeft op het gebied van pleepapier idd wel een 2e plaats verdiend maar is lang niet zo goed als UPC het veegt wat minder goed! :stuck_out_tongue: