Help: Rare Nero 5 problemen!

Hoi, ik draai nu ongeveer 2 weken Nero 5 icm PlexWriter 12x en UltraPlex 40x en nou kom ik de raarste problemen tegen. Voorheen gebruikte ik altijd Nero 4.0.9.1
Dit zijn de problemen:

  1. Bij het branden van een 74 min cd kan ik niet meer overbranden, als een audio-cd 73.30 min is, dan vraagt ie dat ik de disc moet finalizen anders past het er niet op.
  2. Als ik klaar ben met het branden van een cd (audio, data,enz) dan krijg spuugt ie de cd eruit en geeft ie een BOOOH-sound, terwijl er een boodschap staat dat ie successfull is afgerond. Bij een andere keer geeft ie wel het juisten Trompetter-geluid af.
    Wie heeft deze ervaring(en) ook?? Is er een oplossing?

Die boooooohhhhhhhhh kan ik je wel verklaren. Nero 5 geeft die (bij mij althans) als ik een cd heb gekopieerd die “copyrighted” is. Gewoon nix van aantrekken, de cd werkt prima.
Van dat overburnen weet ik verder nix, behalve dat het een questie van instellen zou moeten zijn als je het mij vraagt… gewoon bij de preferences

Ik heb ook nog een vraagje… mijn pa gebruikt Nero 5003 met dezelfde hardware (plex 12 en 40) als jij hebt. Als hij een gekopieerde cd wil kopieren krijgt hij bijna altijd coasters en ook heel vaak met wavjes vanaf de hdd. Doe ik dit nu met dezelfde versie van Nero, dezelfde keygen en ook dezelfde hardware op mijn computer dan gaat het goed. CDRWin werkt echter prima op zijn computer… logica???

Greeeeeeeeeeetzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hoi Dee-ehn, ik weet niet waar het aan kan liggen, ik brand alle audio van de harde schijf (IDE quantum) en heb nog nooit coasters gehad op 12x. Verder gebruik ik denk ik precies hetzelfde wat jouw vader ook heeft. Misschien moet je de harde schijf eens regelmatig defragmenteren, dit kan een oplossing zijn.

Euhhhh ik denk niet dat dat de oorzaak is aangezien hij die problemen met Nero 4 niet had (laatste versie) en zijn harde schijf net helemaal geformateerd en ge-fdiskt is… dit heeft echter de problemen niet verholpen!
De meeste coasters kreeg hij trouwens bij het on-the-fly branden…

Greeeeeeeeeeeeetzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ik kan sinds een tijdje (sinds nero 5.0.0.3 en 5.0.0.9) geen cds meer schrijven, of het moeten dao cds zijn…

ik heb mijn cdwriter al binnengebracht (leve de garantie: 11 maanden oud…), maar als het daarna nog niet lukt zit ik ook met een gelijkaardig probleem…

cdrwin deed het ook al niet

Mischien heb je hier wat aan
http://www.cdrinfo.com/firmware/plextor_firmware_problems.shtml

Groeten jahako