Help cd reader speed klopt niet

vbimport

#1

aan alle,

Wie kan mij alstubliedt helpen ik snap er geen snars meer van
ik heb een hp9200 scsi 8x4x32 en een
toshiba dvdrom 40x10 scsi
en die zitten aan een adaptec 29160n scsi kaart

nu doet zich het vreemde voor ze lezen niet met de snelheid
die ze moeten doen 32x voor hp en 40 voor toshiba
als ik een image file maak duurt het 7 a 9 min. met een van die
2 maar als ik het doe met m,n plextor 24x10x40 dan duurt
het maar +-3 min. het maakt niet uit wat voor brurn proggie
ik gebruik. en met cdspeed is het helemaal huilen met de pet op
wie kan mij verder helpen om die 2 dingen op de juiste snelheid
te krijgen zelf snap ik er geen snars meer van.

alvast bedankt.

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:


#2

audio ? dan klopt het gewoon


#3

Nee movie data en audio

dus het klopt echt niet
die dvdrom zou zelfs nog sneller moeten zijn dan die plex
omdat die dvdrom een scsi-2 is en aan een adaptec 29160n
zit en dat is een scsi-3 kaart en is neerwaarts kompatibel

:confused: :rolleyes: :confused: :rolleyes:


#4

:frowning: zijn er nog hardeware freaks die verder kunnen helpen.

:o A.U.B.:o

:rolleyes: :confused: :rolleyes: :confused:


#5

Ten eerste is het zo dat de opgegeven leessnelheden in de regel maar maximale snelheden zijn: een drive die eigenlijk met 40x zou moeten lezen haalt vaak de 20x nog niet eens.

Daarvanaf gezien kan door een verkeerde instelling van je SCSI je systeem vreemde verschijnselen gaan tonen. Traagheid is zo’n verschijnsel!

Wat je ff kunt doen is je SCSI nakijken (termination op het apparaat met het hoogste ID, parity aan, blockmode uit, scsi boot uitschakelen etc etc)…


#6

Hoi Dee-ehn

Ik ben er wel achter gekomen dat het aan die k*t windows-xp
ligt ik heb namelijk een backup van windows me terug gezet
en heb toen een image file gemaakt van een cd van ±700mb
en dat duurde ±3 min.

toen heb ik weer een backup van windows-xp terug gezet
en toen was het weer huilen met de pet op het duurde toen
7 tot 9 minuten dus die dvdrom stort onder windows-xp
helemaal in elkaar zou het mischien niet aan de scsi drivers
kunnen liggen???

:rolleyes: :confused: :rolleyes: :confused:


#7

Windows XP is wel de oorzaak van meer vreemde problemen :).

Het zouden idd je SCSI drivers kunnen zijn. Wat ook de oorzaak kan zijn is de APSI layer van XP. Download eventjes ForceAspi ergens, dan kun je je ASPI layer updaten!


#8

Ok gaan we nog eens even proberen anders
zien we morgen wel nieuwe dag nieuwe kansen.

heb bij compaq nog een paar adaptec 29160n drivers gevonden
van nov2001.

:rolleyes: :confused: :rolleyes: :confused:


#9

Zoals al gezegd is wil ik nog even bevestigen dat je NOOIT de max speed van je drive’s kunnen zult halen. (misschien 1 kleine uitzondering, maar ik heb het nog nooit meegemaakt)

Ook is het zo dat verschillende soorten compilaties ook moeilijker te lezen zijn. Dus een mixedmode is moeilijker te lezen als normaal data. Audio is weer een apart geval, vaak nog trager; is zelfs een pagina ergens waar je kan kijken hoe snel drive’s audio kunnen lezen.
Als je van een cd 1 image file af moet halen zal dit vaak veel sneller gaan dan allemaal losse bestanden. Bij die losse bestanden wordt er nm bij elk bestand even gecontroleerd of de filesize klopt, wat bij 1 imagefile dus maar 1x gedaan hoeft te worden.


#10

Simpelweg gezegd: mode 1 cdz kun je veel sneller inlezen dan mode 2(xa) cdz…


#11

ja wat jullie vertellen snap ik ook allemaal wel heb al 6 jaar
verschillende branders gehad.

maar ik bedoel waarom die tochiba dvdrom scsi in
windows-me er maar 3 min. over doet dus op volle snelheid dus
en in die domme windows-xp er 7 tot 9 min. over doet
dan klopt er toch iets niet in windows-xp
of zie ik dat dan verkeerd

het zijn alleen mijn hp9200 en die toshiba dvdrom scsi
die worden zo langaam als een slak

m,n plextor 24/10/40 ide die draaid perfect dus ik denk
dat het toch echt in de scsi drivers zit voor windows-xp
want als het aan de kaart of de drives lag zou het in
windows-me/98 ook niet werken .

iemand sugesties of tips???


#12

Hoi aan alle die dit hebben gelezen

probleem opgelost lag aan de scsi kaart drivers
ik heb op internet ergens in een uihoek van de wereld een
setje drivers voor windows2000 gevonden en die werken
perfect in windows-xp

alles draait nu zoals het moet

:stuck_out_tongue: :wink: :smiley: :cool: