H10N Xssd to H12N. Burned at 18x Now stuck at 6x

vbimport

#1

Hi.
I had an GSA-H10N orignal retail model. It worked great. Every single DL and Regular +R media worked flawelessly. No single coaster. Well I decided to use the great TBD firmware RPC1 firmware.

Then I started to read this forum and decided to crossflash it to
GSA-H10A/N->GSA-H12N

My LG burner had the JL11 original Firmware

and crossflashed it with
H12NUJ12

Total success for me . I had a a 100 spindle just opened and started to burn at amazing 18 speed 12.xx speed avg. with this firmware. I had 5:00/6:00 burns with amazing lead in response times. And I was very happy with it.

As i use this drive to read as it was my only drive in my pc at that time. I was testing it as a reader with the Mediacodespeed Read riplock patch and everything. So Summarize it read fast at 15x and wrote at 18. All this time with Verbatime DVD+R 16 Media MCC-004-000. As i had a 100 spindle all my tests are with that media.

Then it suddenly dropped to 6x burning. I started to test it and after 20 to 30 different burns I was unable to fix it and to keep it from burning at 6x this media. I tried the following:

Its DMA 4 of course Master in second master. Original atapi drivers.
I normally use imageburn. But i started to test it iwth other already installed software like nero and clonedvd. It stayed the same.

I flashed it back tried every single flash including H10N. H10N modded by tdb. H12N, H10NJJ1. Also with and withoud reading patch by mediacodespeededit. Lastest versions of course.
I started to freak out. I also tried switching media strategies t with the MCC-003 with mediacodespeed and with maxell 003-000.

With not a single change. As if all my test were futile. It sticked at 6x.
Lead in takes a lot. It takes around 2 minutes. if I burn with imgburn at max it takes around 2. If i burn with imgburn at 18 it takes a little less in the leadin. If i select 8x it takes around 1:30 to lead in.

I tried with another media and was able to burn at 8x so i guess its not stuck with all media at 6x just with MCC-004-000

I start to wonder if this stuck at 6x because it learned something about the media or something. I dont really know why and im ready to return it to warranty.

I tried master and slave. Alone and with the liteon connected on the same ide. I have a 500 PSU.

Also the quality of the burns is acceptable at 96%. My liteon is a little better at 97% i tested both with my liteon.

I have a liteon that burns the same maedia at 16x without any trouble …
at 5:00 mins time.

This was happy times with my 12N working like a charm

Then this happened after some 10 or so burns:

<a href=“http://allyoucanupload.webshots.com/v/2006295361551499539”><img border=“0” src=“http://aycu05.webshots.com/image/8244/2006295361551499539_rs.jpg” alt=“Free Image Hosting at allyoucanupload.com”/></a>

This is my Liteon with the same media

PLEASE HELP ME !!!
ANY SINGLE IDEA WELCOME.
Thankyou for everything.


#2

SEND IT IN FOR WARANTY, SOUNDS DEFECTIVE. ALWAYS BUY EXTENDED WARANTIES CAUSE ALL DRIVES HAVE MOTOR LIVES ABOUT 70,000 HRS.
SO IT (Waranty) WILL PAY FOR ITSELF IN THE FUTURE. GOOD LUCK, THE C.

P. S. LITE-ON DRIVES ARE REAL GOOD. ALSO SONY ARE TOO. STICK WITH THE NAMES THAT BURN FAST FOR YOU.


#3

@THE C.

Please avoid the use of all capitals as it’s generally considered shouting & best avoided.

Can’t agree about extended warranties on optical drives really as the purchase cost is so lower these days.

Anyways , in legal terms all the flashing/cross-flashing voids the warranty.


#4

Ill probably end up using the warranty. IT just burned around 100 disks and then its stucked at 6x with MCC-004-000. I bought it two months ago.

Other that burning at 18x at first then 6x it works great. Not a single coaster. Except 1 cancelled burn with imgburn the fisrt time, cause it took me by surpripse to take 2 minutes in the leadin. Just why the hell takes 2 mins its unbelievable. But burns are ok.

Isnt here a way to test it without the MCC-004-000 code as a regular media and see what happens? I almost swear this drive learns from the media. Thankyou again.


#5

well i can sucessfully burn other media at high speeds just no MCC-004-000
apparently

This is a fujifilm 16x DVD-R Prodisc F02

I was running a lot of cpu process in my pc at that time.

Any suggestion why this media works ok and my Mcc-004 is stuck at 6x and used to be at 18x ?


#6

Maybe the LG learned something wrong?
Try with another batch of MCC 004 (preferably from another factory) and/or other 16x/18x media (like TYG03 or YUDEN000 T03).