GTAaaaaaaaaaa scratch!

Ook PlayStation 2 kan krassen

Uit www.telegraaf.nl diginieuws :

Nadat eerder was uitgekomen dat Microsofts Xbox krassen kon veroorzaken op game-dvd’s, blijkt nu ook dat concurrent PlayStation 2 deze schijfjes kan beschadigen. Bij fabrikant Sony spreekt men evenwel van ‘incidentele gevallen’.

Gebleken is dat ook PlayStation 2 dvd’s kan beschadigen.

De problemen treden onder meer op bij het spel Grand Theft Auto 3. Een Nederlandse PlayStation-gebruiker constateerde bij dit spel krassen op z’n dvd. Vervolgens vernam hij dat andere gebruikers vergelijkbare problemen hadden. De krassen zaten zelfs op exact dezelfde plaats.

Bij Sony bevestigt men dat er klachten zijn binnengekomen over krassen op de schijfjes, maar een verband met Grand Theft Auto 3 wordt niet gelegd. “Krassen komen wel eens vaker voor”, aldus Ronald van de Zande, die bij Sony verantwoordelijk is voor de marketing van de PlayStation. “Maar het is moeilijk om de precieze oorzaak van de klachten te achterhalen, omdat meestal alleen het apparaat wordt opgestuurd. Bovendien is Grand Theft één van de best verkopende games.”

Volgens Van de Zande komen consumenten die een krassende PlayStation bezitten in aanmerking voor een nieuwe machine, indien ze kunnen aantonen dat het apparaat normaal gebruikt wordt. Over een nieuw spelletje wordt bij Sony, mits normaal gebruik is aangetoond, ook niet zo moeilijk gedaan.

Dat bovengenoemde gebruiker na twee maanden nog steeds op een nieuw schijfje met Grand Theft Auto 3 zit te wachten, kan volgens de Sony-marketingman te maken hebben met leveringsproblemen bij de maker van het game

=============
"t is maar goed dat we elke keer uitzoeken hoe je een kopie kunt maken van je favoriete game. Ben je hier tenminste een beetje tegen beschermd.

Hoe toon je overigens aan dat je fanatiek grijpgedrag naar de gamepad normaal gamegedrag is ? :slight_smile:

Exact dezelfde plaatesn… hmmm dat geeft te denken.
dat de Pisstation waarschijnlijk krassen maakt als je het spel opstart. en afsluit…

Gelukkig heb ik niet zon console :slight_smile: geen gelazer, geen gezeur :smiley:

Krassen die alleen op 1 bepaald spel voorkomen… Vaag!

Edit:

Lama… te snel gelezen…