'Gestoorden horen niet in politiecel'

DEN HAAG, 14 AUG. Psychiatrische inrichtingen moeten gestoorden opnemen als een burgemeester daartoe bevel geeft. Ze mogen zo iemand niet op straat laten staan of in een politiecel laten zitten. Dit zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg als reactie op de problemen in Amsterdam.

In een kort geding dwong de rechter daar zondagmiddag GGZ Buiten-Amstel een zwaar gestoorde man op te nemen.

De Inspectie heeft de bij de Amsterdamse crisisopvang betrokken psychiatrische inrichtingen ontboden. Zij zal ze morgen wijzen op hun verantwoordelijkheden.

Vorige maand noemde minister Borst (Volksgezondheid) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer onvoldoende samenwerking tussen de inrichtingen en de slechte organisatie van de crisisopvang als belangrijke oorzaken van de problemen in Amsterdam. Ook de Inspectie heeft daarop gewezen in haar jaarrapport over 2000.

De Inspectie zal morgen aandringen op onverwijlde en volledige uitvoering van het akkoord dat de bij de crisisopvang betrokken partijen in januari 2000 sloten om deze beter te laten functioneren en de gestoorden zoveel mogelijk in de eigen regio te kunnen opvangen. In 2000 moesten zelfs meer gestoorden te lang in een politiecel wachten dan in 1999, zo constateerde de inspectie.

De capaciteit van de crisisopvang wordt vóór 1 september met acht plaatsen uitgebreid, zo heeft minister Borst de Kamer geschreven. Daartoe was al eerder dit jaar besloten op verzoek van inrichtingen en zorgkantoor.

Volgens de minister hebben die haar de garantie gegeven dat met deze uitbreiding niemand meer onnodig lang in een politiecel, dat wil zeggen langer dan zes uur, op een plaats hoeft te wachten.

soms is en politie cel beter
Ziekenhuis moet patiënt opnemen

Begon je je zorgen te maken?? :wink:

Ik vindt het lief van je flits, dat je het voor ons opneemt.

Thnx, maar we redden ons wel. :smiley:

Originally posted by The Sorcerer
[B]Ik vindt het lief van je flits, dat je het voor ons opneemt.

Thnx, maar we redden ons wel. :smiley: [/B]

weet je het zeker dat je het red met dit warme weer:o :o

Ik zit in een gesticht met airco, dus da gaat wel :smiley:

Geef mij maar een gesticht, dat in onze buurt schijnt heel sjiek te zijn :slight_smile: