Geheugen voor een Compaq Presario

Voor een Compaq Presario 7588 wil ik geheugen kopen. Momenteel zit er 64MB PC100 geheugen in. Er is nog 1 bank vrij.

Nu heb ik me wel eens laten vertellen dat Compaq wel eens afwijkende producten gebruikt dan de standaard. Ik weet dan ook niet of ik er zomaar een module van 128MB of 256MB in kan drukken.

Op http://www.kiq.nl vond ik een geheugenwizard waarbij ik op een tweetal modules uitkwam, beide van Dane-Elec.
DA-102306-B21 (256MB)
DA-308878-001 (128MB)

Met een nauwelijks noemenswaardig prijsverschil (beide rond de €70,-)
In de specificatie, is niet terug te vinden of het daadwerkelijk pc100 geheugen betreft. Ik weet ook niet hoe ik dat kan controleren.

Wat ik nl vreemd vind is het volgende:
op http://www.kiq.nl/estore/pc/memory_standard_sdram.asp vind ik een overzicht van standaart dimm geheugen. Nergens vind ik het geheugen welke ik vind met de geheugen-wizard http://www.kiq.nl/estore/pc/memory_compatible3.asp?modelid=17&merkid=7&key=1749
Is dit interessant doen en krijg ik wanneer ik het compaq geheugen bestel, hetzelfde als wanneer ik het geheugen via de eerste link bestel.
ECC is overigens ook niet nodig, want dat ondersteund het bord geloof ik toch niet.

Ik zou haast denken dat het hetzelfde gebeugen betreft, maar dat durf ik je niet zeker te zeggen. Wellicht kun je de mensen achter de website eens mailen en ernaar vragen. Met een beetje geluk zijn ze eerlijk en weet je waar je aan toe bent.

Sommige Compraq systemen werken idd met afwijkend geheugen. Alhoewel “standaard” geheugen wel in de sloten past, werkt het dan gewoonweg niet. Je kunt dan laag of hoog springen, werken zal het niet. Of jouw systeem ook in die categorie valt weet ik echter niet… probeer evt een reepje van iemand anders (of uit een ander systeem) uit en kijk wat het doet. Werkt het, dan heb je heel wat meer keuze!

Interessante tip. Zal eens kijken. Bedankt.