Gefeliciteerd Belgen, de eerste RELLEN zijn een feit

Dit is het nieuws:

POLITIE BRUSSEL ZET DOMPER OP FEESTVREUGDE 10-06-00

Honderden supporters van de Belgische Rode Duivels hebben zaterdagavond uitbundig de overwinning in de openingswedstrijd van het EK op Zweden gevierd (2-1). Massaal optreden van de Brusselse politie maakte echter een voortijdig einde aan de festiviteiten. De politie moest op last van de Brusselse burgemeester De Donnéa te verhinderen dat supporters de Grote Markt betraden. De burgemeester vreesde voor grote problemen als het tot gevechten tussen fans zou komen op het aan bijna alle kanten ingesloten marktplein.

Nadat fans een half uur op vredige wijze hadden aangedrongen op toegang tot het plein, zette de politie oproertroepen in en voerde enkele korte charges uit. Ten minste twaalf mensen werden opgepakt. Ook werd traangas afgeschoten en pepperspray gebruikt. Voor zover bekend vielen daarbij geen gewonden. De supporters gooiden vervolgens drankblikjes naar de ordediensten.

Fans bliezen rond middernacht de aftocht, onder het scanderen van verwensingen aan het adres van De Donnéa. In totaal werden in het centrum van Brussel meer dan tweehonderd politieagenten ingezet. Op de achtergrond waren nog leden van de ordetroepen van de rijkswacht actief, die eerder waren ingezet rond het Koning Boudewijn-stadion.

Overigens kwam het nergens tot problemen tussen Zweedse en Belgische fans. Voor het incident bij de grote Markt waren zo’n 60 personen aangehouden wegens zwarthandel, openbare dronkenschap en onzedig gedrag. Op zeker vier zwarthandelaren zal het nieuwe Belgische snelrecht worden toegepast. Verder zijn op het Eurostar-station in Brussel enkele Britse hooligans die op een zwarte lijst stonden, teruggestuurd naar Londen.

Leuk dat het nu al begint…

hmmmm in Brussel was er relatief weinig politie en bier was in glazen

straks hier bij ons geen bier in een straal en dan pas bier in bekertjes ?!?

en massaaaaal veel flikken, ipv toeristen is het hier grote flik bijeenkoms gelijk

denk wel dat er zeker rellen komen zo, mensen geen bier geven en zoveel flikken, is er gewoon om vragen

DE klootzakken van flikken dagen altijd de supporters uit, ze vechten liever dan de supporters zelf