Geen halve maatregelen

DELFZIJL - De 44-jarige Heiko van Klinken uit Delfzijl neemt geen halve maatregelen als het om de opvoeding van zijn kinderen gaat. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen, is het levensmotto van de resolute Groninger.

De 44-jarige Heiko van Klinken uit Delfzijl. (Foto: Bert Wieringa)

Vier weken geleden gaf hij zijn 21-jarige zoon Jakob een snelle VW Golf GTI uit 1993 met een waarde van 7200 gulden cadeau. Jakob heeft er echter niet lang plezier van gehad. Van zijn eens zo mooie groene glanzende wagen is alleen nog maar een pakketje schroot over, weer een cadeautje van zijn vader.

Dolgelukkig was de jongen met de wagen die met gemak 200 kilometer per uur reed. Samen met zijn vrienden racete hij regelmatig over het haventerrein in Delfzijl. Vader Van Klinken was daar echter niet zo blij mee. “Het is levensgevaarlijk. Laatst zijn er al twee mensen gewond geraakt bij dat racen. Ik heb mijn zoon een aantal keer gewaarschuwd dat hij daar mee op moest houden. Ik heb zelfs een schroef onder het gaspedaal gelast zodat hij hem niet tot de bodem kon intrappen en er niet sneller dan 160 kilometer mee kon worden gereden. Dat vond ik hard zat. Wij hebben toen afgesproken dat als hij de schroef zou verwijderen, hij de auto als een pakketje terug zou krijgen.”

De hardleerse Jakob haalde ondanks de waarschuwing van zijn vader toch de schroef weg. Toen Heiko daar achter kwam was de maat vol. “Ik hou mij altijd aan mijn woord. Ik heb de auto meteen naar recyclingbedrijf Steenhuis in Winschoten gebracht.” Daar werd de wagen, nadat de accu en de olie eruit waren gehaald, als een pakje in elkaar geperst. Hoe Jakob ook tegensputterde, vaders wil bleek wet.

“Ik wil een voorbeeld stellen. Het geld interesseert me helemaal niets, een begrafenis is duurder. Het gaat mij om het principe. Het is een stuk erger als je je kind in een rolstoel moet rondrijden of zelfs moet begraven.”

Ik denk dat ik de wagen van mijn vader ook liet verbouwen tot pakketje :wink:

Originally posted by TDI
Ik denk dat ik de wagen van mijn vader ook liet verbouwen tot pakketje :wink:

Ik had hem mooi verkocht :smiley:

Nog beter :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Goeie actie van die vader wel eigenlijk…

Hmm die vader en zoon hadden nog eens een goede vader en zoon relatie.

Maar kan dat eigenlijk zo? Die vader brengt natuurlijk wel erg grote schade aan aan iets wat helemaal niet van hem is dus volgens de wet lijkt die me zo strafbaar als ik weet niet wat

Ach dat zal ik volgend jaar mer Recht wel leren he :slight_smile:

Als je het mij vraagt hadden die 2 beiden een steek los…

Hahhahaha, ik vind het wel grappig :cool:

Originally posted by Pyromaniac
Maar kan dat eigenlijk zo? Die vader brengt natuurlijk wel erg grote schade aan aan iets wat helemaal niet van hem is dus volgens de wet lijkt die me zo strafbaar als ik weet niet wat

Ja dat kan.
Het was een cadeau van paps.
Waarschijnlijk stond de auto ook op pappie zijn naam om zoonlief een jongerentoeslag van 30% te besparen.

Dus stond pappie volledig in zijn recht.

Leuk verhaaltje das pas karakter

Ik vind dat best stoer van die pa ! :slight_smile:
Ik denk dat mijn eigen pa eerder mijn eigen auto zou verkopen. Maar ik heb niet zoveel te vrezen , voorlopig staat mijn broer op en top nummer 1. Hij heeft al 1 motor in de prak gereden en meerdere beschadigd. En qua auto’s heeft ie ook nooit zo’n goede keuzes gemaakt. Hij heeft er al zo’n 4 versleten , ik nog maar 1tje. Een ford escort uit 1983. Mijn citroen xsara heb ik nog geen jaar.

Ondanks eerders vermelde reacties , vind ik dat die pa goed gehandeld heeft… na zoveel waarschuwingen en laswerk… haha… vind ik dat wel terecht. Want als je ze af en toe ziet rijden !!! En vooral zo’n gasten met een GTi tje.

Okay , zo’n autootje wil wel, maar je moet je toch aanpassen.

Het is ook zo raar, als ik met m’n BMW 320i rondrij… lekker rustig ( want je m8 hier in de straat maar 30 ) halen ze allemaal als de gekken in, maar als ik bijvoorbeeld eens een keertje op het gas trap ( gewoon zo ( niet in die 30 km zone ) ) dan word er gelijk gezegt : Daar gaat weer zo’n gek in zo’n auto.

Na Ja, terecht is terecht
Moeten ze bij meer mensen doen :slight_smile:

mrDJ
PSX-HOME

Tja meeste mensen met GTi’s rijden idd als gekken… van de andere kant had die paps dat kunnen weten en dus geen GTi voor zijn zoon moeten kopen maar een andere gelijke wagen…

ik denk dat mijn vader dan een heel groot probleem heeft want dan gaat ook zijn auto kort

en terecht, de meeste gti rijders zijn toch allemaal sjonnies die pas hun rijbewijs hebben en denken dat ze nog steeds op hun scootertje zitten.

Geld teveel die vader jah :slight_smile:

als ied at zomaar doet, iemand die op ze geld mot lette verkoopt gewoon die wagen :wink:

Da’s pas echt leuk als je vader in een leasebak rijdt…

[QUOTE=TDI;176454]Ik denk dat ik de wagen van mijn vader ook liet verbouwen tot pakketje ;)[/QUOTE]