Geen beter leven dan een Limburg-leven?

Net kom ik terug van een excursie, van school, naar Limburg. Donderdag-ochtend om halfnegen vertrokken naar Maastricht alwaar we de universiteit onveilig gingen maken met rond de 120 leerlingen.

Dit was een beetje saai enzo, het was lekker weer, maar hierna mochten we vrij rondlopen in de stad, dit hebben we ze laten weten: onze vrijlating betekende dus het inslaan van wat ‘liquor’ (zoals de engelsen dat zo mooi zeggen)

Daarna gingen we naar het bungalowpark in Simpelveld (kent iemand dat?) waar ik met nog 5 anderen in een huisje zat (samen 6 dus). Hier begonnen we al snel aan onze alcohol en reeds snel bemerkten we, dat we de nacht niet zouden redden. Dus snel maar even naar het dorp gelopen. In de supermarkt waren ze van mening dat je 18 moest zijn voor pils (we hadden een 24*0.33 krat palm) en op de vraag of we 18 waren : “Ja”. ‘Hebben jullie legetimatie?’ (hadden we wel maar daaruit zou niet blijken dat we ook daadwerkelijk 18 waren terwijl we dat wel hadden gezegd) ‘Ehm, nee, die heb ik niet bij…’

Niet getreurd, op de hoek zat een slijter die het ons zonder moeite meegaf. Ik kreeg net het gevoel dat je krijgt als je die reclame van brand bier ziet. Die jongen die dan aan een riviertje gaat zitten met wat bier: ook bij ons was het warm en het glooiende landschap bracht een gevoel van vakantie over ons heen.

Die avond aten we magnetron pizza (klef & goor, maar je moet toch een bodempje hebben ;). Om 8 uur gingen we naar Valkenburg naar discotheek ‘Ahoy’, ik en velen met mij zochten echter direct een café, alwaar we gingen kaarten.

Om elf uur gingen we weer naar Simpelveld (ik was onderhand al redelijk angeschoten) en eenmaal daar gingen we weer vrolijk verder met onze biertjes. (Oh ja, we hadden ondertussen nóg een kratje gehaald vlak voor 8-en)

Er waren er in het huisje maar vier die bier dronken, en 1 daarvan gewoon stevig (wie zou dat zijn :)). Ik had het rijk dus vrijwel voor me alleen. Op een gegeven moment was ik het zat en besloot ik maar eens wat rond te gaan lopen over het park. Alle medescholieren tegengekomen en daarmee wat zitten drinken en praten.

Om halfvier werd ik ge-escorteerd naar de bungalow (zelf kon ik het niet meer) en ben gaan slapen. De volgende ochtend om 7 uur wakker en gaan opruimen (andere jongen had gekotst, maar dat heeft ie mooi zelf mogen opruimen).

Toen gingen we weer in de bussen verder. Eerst gingen we zwemmen in Gulpen, heeeeel gaaf zwembad vond ik het. Daarna naar een oorlogsbegraafplaats (heel indrukwekkend wel eigenlijk) en daarna naar huis…

Ik vond het echt heel tof in Limburg, en ik weet niet, maar zo die dorpjes straalden een zekere rust en goeiigheid uit; daarom deze poll: Welk cijfer geef jij Limburg, en in welk opzicht…

Ikzelf geef het een 4 (en dat is hoog)

Limburg doet me dus helemaal nix, maar ik ben er dan pas ook 1x geweest… En dat was geen leuke tijd.
(was ook al 4 jaar terug…) :cool:

Euh als rasechte Limburger moet ik hierop natuurlijk reageren… :slight_smile:

Eerst dan maar ff over Simpelveld -> ja dat bungelow park ken ik, de ouders van mijn vriendin zijn daar pas nog een weekend op vakantie geweest (die luitjes komen uit Flevoland dussuh… dan is Limboland wel een beetje vakantie)…

Dan over Valkenburg: gezellig he? Alleen de Ahoy is een waardeloze discotheek. Als er al mensen zijn (vrij zeldzaam) zijn het allemaal Engelsen van een jaar of pakweg 15 da’s over het algemeen niet zo intressant.
Ook heb ik daar eens ruzie met de DJ gehad aangezien hij geen verzoekjes wilde draaien. Ik vroeg toen Pretty fly van The offspring aan (kwam net van nummer 1 in de top 40!) zegt hij van ik doe niet aan verzoekjes… geef ik als reactie dus van een goede DJ doet daar wel aan… en dat kan ik weten want ik ben zelf ook DJ… NOU JE BEKIJKT HET JE MAAR IK DOE NIET AAN VERZOEKJES HET ENIGE WAT JE KUNT KRIJGEN IS EEN PAK SLAAG!!!.. euh ok heel vriendelijke man die DJ… NOT!!!
Tja, in Valkenburg is Club Havana en The pink Cadillac toch wel favoriet. Ook de gamehallen zijn leuk voor een partijtje airhockey of pool :slight_smile:

Zwembad in Gulpen? Ok het is een beetje klein, maar wel leuk. Ik ben er toevallig bijna 2 weken terug nog samen met mijn vriendin gaan zwemmen… die lange “glijbaan” met die tussenbaden erin is leuk he? Sterke stroming hebben ze er wel moet ik zeggen :slight_smile:

En dan over die sfeer waar jij het over hebt: er hangt idd een aparte sfeer over die Limburgse dorpjes heen die best moeilijk te beschrijven is. Doet idd lekker vredig, vriendelijk en gezellig aan he?
Maarja ik ben dan ook een beetje een dorpse stedelijke Limbo :smiley:

Goed, dat was mijn antwoord ik hoop dat jullie ervan genoten hebben… :slight_smile:

COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL I love this topic…
beste topic ooit…
ik als rasechte limburger in hart en nieren moet natuurlijk ff voten :slight_smile: een 5 natuurlijk jammer dat het niet hoger kon…
dat bungalow park ken ik ook ja…
en de ahoy ken ik ook ja… bij dat verhaal wat dee-ehn vertelde daar was ik dus bij :slight_smile: daarvoor was ik er 1 keer binnen geweest maar na 5 min hadden we zoiets van hmmm dit is niet leuk dus zijn we de rest van valkenburg ingetrokken duhh daar woon ik…
maar goed het zwembad in gulpen…dat bad licht dus
naast de middelbare school waar ik op gezeten heb…
en in de 4e en 5e havo kwam ik daar elke week 1x binnen we hadden toen namelijk 2x gym per week
en op vrijdag gingen we altijd daar zwemmen gratis uiteraard :slight_smile: is idd een gaaf zwembad en dee-ehn die glijbaan met die badjes ertussenin dat noemt men een wildwater baan duhhh maar goed ik weet dat je niet zo van zwemmen enzo houd…

ff samenvatten : limburg rulez…

ps… jojk jullie hebben een goeie biersmaak als je nog eens in limburg bent moet je zeker ook eens alfa proberen :slight_smile:

Hahah kewle reply Xian :slight_smile:

En euh we zijn 2x in de Ahoy geweest… een keer om een pils te halen en 1x omdat we de dames niet konden vinden (entree is toch gratiz :))…

Denk dat ik dan ook niet achter kan blijven na de zeer goede uitleg van xian en Dee-ehn :slight_smile:

kort samengevat: Heb je rust nodig of een mental breakdown…kom naar Limburg. :slight_smile:

ik ben een keer in limburg geweest met kerst voor de kerstmarkt was best gezellig:)

Originally posted by xian
[B]een 5 natuurlijk jammer dat het niet hoger kon…

ps… jojk jullie hebben een goeie biersmaak als je nog eens in limburg bent moet je zeker ook eens alfa proberen :slight_smile:
[/B]

Ehm, als een 5 wordt gegeven als het hoogste, dan is dat toch goed?

Enneh, ligt het aan mij of is palm duurder dan heineken?
36 gulden voor een krat?

Originally posted by jojk
[B]

Enneh, ligt het aan mij of is palm duurder dan heineken?
36 gulden voor een krat? [/B]

ja maar dan krijg je daar ook wat meer voor…
bij heineken krijg je een krat vervuild kraanwater
bij palm krijg je een vloeibaar kunstwerkje…

Hmm ben een Limburger, maar of ik er trots op ben… Ik weet een ding dat het in Zwolle stoer is, en hier saai.
Verder is Limburg idd erg mooi met dit weer. Fietsen is alleen iets minder. Voor de rest zitten hier (omg. Hoensbroek) niet zoveel leuke meiden :frowning:

Hoe typen jullie eigenlijk de zachte G in Limburg?
Want jullie spreken toch wel dialect of niet?

/me woont in Haarlem. De enige stad zonder dialect. :slight_smile:

Jahoor mijn G is heel erg mild… en ik spreek zekers dialect beste Totibbs :slight_smile:

Ennuh Rush: ik woon toch best wel zeer dicht bij Hoensbroek (pakweg een 10km ervandaan… misschien wel minder zelfs) en ik vind dat er toch wel genoeg mooie meiden wonen. Ok kweetniet wat je smaak is maar daarvanaf… ik vind er genoeg babes :smiley:

ben ik met dee-ehn eens…
heb al vaak genoeg in heerlen rondgelopen (toch redelijk dicht bij hoensbroek) en het stikte daar echt
wel van de mooie meiden vooral in de zomer…
kweetniet wat jij onder mooi verstaat of waar jij
hebt gezocht naar mooie meiden maar als je op een
mooie zomeravond op een terasje in heerlen zit
dan komen er toch genoeg VKE goedgekeurde
chickies langs :slight_smile:

En geloof me maar, we hebben heeeeeeeeel wat VKE’s (VleesKeurMerk) uitgedeelt hoor!! Zowel op het terras als op school :smiley: