FBi zet keylogger legaal in om achter wachtwoord PGP te komen

webwereld.nl

Een federale rechter in New Jersey heeft een verzoek afgewezen om bewijs dat is verzameld met een zogeheten keylogger buiten een rechtszaak te houden. Met behulp van een keylogger kan precies gevolgd worden welke toetsen iemand intypt. Op die manier is het mogelijk om wachtwoorden en encryptie te omzeilen.

De FBI heeft een keylogger gebruikt in een zaak tegen de van woekerpraktijken verdachte Nicodemo Scarfo. Op die manier hoopten de agenten het wachtwoord van het door Scarfo gebruikte encryptieprogramma Pretty Good Privacy (PGP) te achterhalen.

De advocaten van Scarfo tekenden bezwaar aan tegen het gebruik van de keylogger. Volgens hen is die manier van bewijs verzamelen in strijd met de Amerikaanse Grondwet.

De overheid weigert bovendien de werking van de keylogger openbaar te maken, zo klagen de advocaten. Op die manier zouden de advocaten geen goed verweer kunnen voeren tegen de aanklacht.

Volgens de openbare aanklagers vallen de technische details van de keylogger echter onder de Classified Information Protection Act 2000, een wet die vooral bedoeld is om militaire en nucleaire geheimen te beschermen.

ik dacht dat er voor de FBI e.d. wel een backdoor was ingebouwd in PGP zodat ze helemaal geen keylogger nodig zouden hebben, maar op een (nog) simpele(re) manier “geheim” spul zouden kunnen lezen…

Tsja , nu kunnen ze gewoon legaal trojans installeren bij je systeem , je niets vertellen en als het dan op (de rechts)tafel komt , vertellen ze niet hoe ze dat deden want dat is staatsgeheim…

waterdicht … voor hun …