Externe HD

vbimport

#1

Hee,

bestaan er externe harde schijven? Dus echt een extra kastje? Weet iemand hoe duur die zijn en of je die gewoon kan inpluggen in een poort en dan draaien of moet je een speciale kaart hebben?


#2

Extern kan zeker wel.
Extern SCSI of FireWire, iets anders zou ik je niet willen aanraden, is veel te traag…


#3

Heel toevallig heb ik me laatst nog levenloos gezocht naar zo’n ding: niet te vinden. Om op me werk te downloaden en dan mee nemen :slight_smile: (100mbit geloof ik op me werk) Nix met parallel of usb. Dus ben ik verder gaan zoeken en kwam ik een ding tegen op de site van thatwrite www.thatsnet (site is nu down geloof ik). Hier kun je gewoon een hd in pleuren en op de usb poort laten werken (usb2ide). Deze vond ik een beetje duur, dus heb ik zo’n scanlogic extern usb rack gekocht. Werk op zich goed alleen als ie warm word krijg je nogal vaak een bufferunderrun, waarom geef flauw idee. Dus wat ik doe ik spuit om de 5 min wat stikstof erop. Al met al wel gekut maar het werkt op zich goed. toch 1.1mbyte/sec :slight_smile: wil je meer weten mail me ff : bukzerhome@hotmail.com


#4

Dynalink heeft wel een externe harddisk met een usb aansluiting.
Ze zijn te koop met een harddisk van 6 of 9 GB. Ook is er een leeg kastje te koop waar je dan zelf nog een 2,5 inch harddisk in kunt stoppen.

Ik had er één gekocht maar zowel op mijn laptop als op mijn desktop werkte de harddisk meer niet dan wel. (de harddisk werd niet herkent of gaf fouten bij het wegschrijven).
Ik was blij dat ik hem weer terug kon brengen bij de winkel en mijn geld terugkreeg.

Voor meer info:
http://www.dynalink.nl/nederlands/producten/hddbracket.html

en voor de prijzen:
http://shop.informatique.nl/inhoud/frameset/frameset.htm

(ik werk nu weer met een oude harddisk van 1 gb, via de printerpoort, deze heb ik ooit gekocht op de zwarte markt in beverwijk)


#5

ik gebruikte zo een kastje van multiport waar ik een normale hd gewoon kon inbouwen, heb er 2 modellen van, 1 scsi en 1 usb. Maar ik gebruik ze allebij niet meer, als je ze wil hebben stuur je maar een pm.
waren wel 5,25 formaat, maar ik vulde de rest gewoon met isomo op, werkte perfekt.

grtzz
poorhaas


#6

Bij Alternate kan je zo’n kastje kopen dat gloof ik via je parralle poort werkt maar ik raad je gewoon een HD bracket aan zodat je je HD er gewoon in kan steken! Is nm sneller, goedkoper en makkelijker! :wink:


#7

Originally posted by Da_Taxman
Extern kan zeker wel.
Extern SCSI of FireWire, iets anders zou ik je niet willen aanraden, is veel te traag…

Zijn er ook firewire hd’s dan?


#8

Originally posted by jojk
[B]

Zijn er ook firewire hd’s dan? [/B]

Vast wel…zit zelf niet meer in de PC handel eigenlijk, maar die zullen er ongetwijfeld zijn (FireWire CD branders wel iig, SOny bijvoorbeeld)


#9

Externe HD’s: zoals Da_Taxman reeds zei: FireWire of SCSI. En ja, er bestaan FireWire HD’s (waarvoor dient anders die interne aansluiting op een FireWire-kaart? :slight_smile:
Persoonlijk opteer ik nog steeds voor SCSI; constante, hoge snelheid.
Kheb zelf een 9GB externe SCSI-HD; 15MB/sec
Ik geloof dat Lacie verschillende producten heeft; zowel FireWire als SCSI.
Let er wel op, dat het booten via een externe HD niet altijd even lekker loopt. Maar dat is misschien ook niet je bedoeling?


#10

Originally posted by Wannes
Maar dat is misschien ook niet je bedoeling?

M’n bedoeling is gewoon een enorme hd, zodat ik gewoon lekker kan downloaden en daarvanaf branden. Snelheid hoeft niet hoog te zijn want chellomax= 150 kb/s ongeveer… en branden…ach ja, ik heb alle tijd


#11

Als je een enorme HD wil, dan kies je toch liever voor intern hoor! en als snelheid niet belangrijk is, dan neem je best ide; eentje van 60GB ofzo.
En als het om een andere reden extern moet zijn en snelheid is niet belangrijk, dan kies je best FireWire, is ietsje goedkoper dan SCSI. Je hebt wel voor allebei (scsi én firewire een speciale adapter nodig, of heb je die al?)


#12

Ik heb een Western Digital firewire hard disk van 30 Gb, (868 NLG) (http://www.wdc.com/products/firewire/wd300a001.html) erg praktisch kun je direct loskoppelen en meenemen, data gaat veel vlugger dan USB namelijk 400 Mb/sec, je hebt wel een firewire pci kaart nodig (183 NLG), op de nieuwere moederborden zit er al zo een aansluitng.

Zover ik weet zijn er geen USB harde schijven?
Heb hem in Belgie gekocht bij http://www.redcorp.com/ , vergeet juist niet de prijzen in te stellen in NLG en VAT-YES.
Wil je de goedkoopste vinden in Nederland ga dan naar http://www.arbalet.com/nlgnl/index.html , Arbashop, hardware en firewire invullen.
Goedkoop is het wel niet.

succes
:slight_smile: