Er moeten meer agenten op straat surveilleren

Ter voorbereiding op een cursus argumenteren moet ik twee betogen schrijven van elk minimaal 500 woorden. Beider betogen zien op dezelfde stelling, een betoog is voor de stelling en het andere betoog is tegen de stelling.

Het onderwerp van de betogen is de stelling:
Er moeten meer agenten op straat surveilleren

Jullie hebben hier vast ook wel een mening over en die hoor ik graag. Daarnaast ben ik op zoek naar onderzoeken etc over dit onderwerp, dus als iemand linkjes heeft naar interessante onderzoeken op dit punt (van politieke partijen, overheidsinstanties of andere instellingen) zou ik dat ook erg waarderen.

Alvast hartelijk dank voor jullie input!!

't is balkenende wel gelukt om meer agenten op straat te krijgen, jammer dat dat moet door ze te laten demonstreren.

Meer politie op straat vind ik op dit moment niet noodzakelijk, ik zie liever dat ze zich met grotere problemen bezig houden, projectmatig ofzo.
Probleem wijken aanpakken, Bekende situaties waarin problemen ontstaan. Dat soort dingen.

tegen: Met meer agenten op straat, krijgt de brave beurger sneller een bon, vanwege door rood lopen, geen hand uit gestoken, een licht aan, geen gordel om, parkeerautomaat net 5 min. te weinig geld. etc etc.
De echte boeven zitten veilig in de onderwereld rijk te wezen.
Ofwel, meer agenten op straat = staatskas spekken.

Tenzij 'snachts op straat, potentieele inbrekers pakken. Maarja, dan moet de agent ook maar net op de juiste plaats op de juiste tijd zijn. Kleine pakkans dus.

Tegen: Meer agenten op straat maakt ook onveiliger gevoel. Als ik langs een agent loop denk ik altiijd" als ie mijn cd’rs maar niet ziet in mijn tas" of “dat ik maar nix fout doe”.

Allemaal tegen argumenten. DIe zijn ook makkelijker. Voor:
Meer agenten op straat, want dat geeft een veiliger “gevoel”.
Meer agenten op straat, want begrotingstekort moet worden ingedamt :confused:
Meer agenten op straat, want daar zijn ze voor.
Meer agenten op straat, want geen hand uitsteken is gevaarlijk gedrag, voor automobilisten. Net als door rood lopen, etc etc.

succes!

Probleemjeugd treitert politie Ede

Uitgegeven: 28 september 2004 09:32
Laatst gewijzigd: 28 september 2004 10:41

EDE - Een groep probleemjongeren uit Ede treitert al enige tijd de politie in die plaats. Verschillende agenten, onder wie de allochtonencoördinator, zijn ernstig bedreigd. Ook worden regelmatig banden van privé-auto’s lekgestoken. De probleemgroep bestaat voornamelijk uit Marokkaanse jeugd.

Dat heeft districtschef A. Kloosterman maandagavond gezegd bij een gemeentelijke commissievergadering. Volgens Kloosterman gaat de politie de leden van de probleemgroep keihard aanpakken. Ook justitie werkt daar aan mee. Het gaat om de groep jongeren, van wie burgemeester Robbertsen van Ede eerder al zei dat de gemeente er geen geld voor hulpverlening meer aan wil besteden, omdat de jongens onverbeterlijk blijken te zijn.

Jongeren

Ede heeft al jarenlang last van een groep voornamelijk Marokkaanse jongeren, die extreem veel overlast veroorzaakt. Enkele jongens haalden drie jaar geleden het wereldnieuws door na de aanslagen in New York en Washington op straat luidkeels hun instemming te betuigen met de terroristen. De harde kern van de groep bestaat volgens de politie uit ongeveer veertig jongens, die de afgelopen vijf jaar voor geen enkel verbeterplan vatbaar zijn gebleken. Daarnaast zijn er ongeveer 250 meelopers.

Gemeente

De gemeente heeft dit jaar een plan gemaakt om de meelopers door allerlei projecten voor verder afglijden te behoeden. Daarnaast zijn er acht agenten vrijgemaakt om de harde kern voortdurend op de huid te zitten en onverbiddelijk aan te pakken. Volgens een woordvoerder van de politie is ondertussen al een onbekend aantal leden van de harde kern aangehouden. Dat is mogelijk een oorzaak van de bedreigingen richting politiemensen.

Politie

De politie heeft het gedrag van de groep minutieus in kaart gebracht. Van elk groepslid zijn alle gegevens in de computer opgeslagen, onderverdeeld in categorieën van hinderlijk gedrag tot ernstige criminele feiten. Agenten op straat weten zo meteen met wie ze bij een aanhouding van doen hebben. De regiopolitie Gelderland-Midden heeft met die zelf verzonnen werkwijze eerder veel succes gehad bij de aanpak van Vitesse-hooligans, aldus de politiewoordvoerder.

Gezag

Kloosterman constateert dat het gezag van de politie afneemt. Ook constateert hij dat er sprake is van een vertrouwenscrisis tussen de politie en de Marokkaanse gemeenschap in Ede. In de Gelderse plaats wonen ruim 2500 Marokkanen. De meesten van hen lijden zelf ook onder het wangedrag van de probleemgroep.

===============

Meer blauw op straat…

Gaan ze denk ik in ede meer in hun eigen wijk hun ronde lopen. :cop:

Onze Medelanders :Z zijn weer lekker bezig.

Vroeger wisten ze hier wel raad mee…raus, macht snell… :bigsmile:

De politie heeft het gedrag van de groep minutieus in kaart gebracht. Van elk groepslid zijn alle gegevens in de computer opgeslagen, onderverdeeld in categorieën van hinderlijk gedrag tot ernstige criminele feiten. Agenten op straat weten zo meteen met wie ze bij een aanhouding van doen hebben. De regiopolitie Gelderland-Midden heeft met die zelf verzonnen werkwijze eerder veel succes gehad bij de aanpak van Vitesse-hooligans, aldus de politiewoordvoerder.

En WANNEER verdomme gaat Oom Agent nu eens iemand ARRESTEREN als hij wat fout doet? Wanneer gaat Oompje Agent nu eens van achter zijn buro opstaan, de handboeien in de aanslag en meteen die idioten OPPAKKEN.

Al dat focking ge-project en ge-bestuur maakt de straat niet veiliger. Ik wil agenten zien die schreeuwerige criminelen meteen keihard duidelijk maken dat ze hun zwijgingsrecht moeten toepassen of dat ze anders 30 dagen in voorarrest gaan zitten.

Maar nee, na een voetbal wedstrijd worden namen opgeschreven, snorrende camera’s maken beelden en de ME mag een paar jaar laten in één of ander kraakpand de veelpleger eruit gaan sleuren. Vind je het gek dat de crimineel gewoon doorgaat?
Meteen oppakken die lui. Zero tolerance.

Band lek prikken en op heterdaad/met de camera betrapt? In de boeien! In voorarrest en een uurtje of 8 later gaan we wel eens kijken of je nog zo stoer bent. Zo ja, wachten we nog 8 uurtjes en dan gaan we eens kalmpjes aan het proces verbaal beginnen. Nog stoer doen tegen de gerechterlijke macht? Een paar minuten isoleercel en je komt er wonderbaarlijk genezen uit.

Maar nee, nu is het registreren registreren en nog eens registreren. Laffe honden. "T moest geen kind van mij zijn , die had ik aan zijn oren naar een politieburo gesleurd om meteen duidelijk te maken dat pappa nooit meer wenst te horen dat zoon of dochterlief aan dit soort praktijken doet na school.

Kijk, hoewel niet onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken, heb ik hier toch wel iets aan voo rmijn contra-betoog.

Zelf ben ik gematigd pro (voor de stelling, maar met de nodige kanttekeningen en randvoorwaarden). Mocht er nog interesse zijn zal ik mijn beide betogen nog plakken hier…ter lering ende vermaeck.

ik ben altijd geinteresseerd in de wijze woorden van de belastingman :slight_smile: