Er is ingebroken :(

Gisteren middag toen ik en mijn moeder mijn zus naar de metro bracht hebben zich twee meisjes aan de deur voorgesteld aan mijn vader als de kleinkinderen van de buren (2 deuren verderop) deze vroegen of zij even een pen mogen lenen en een stukje papier om een boodschap te schrijven die ze vervolgens in de brievenbus zouden stoppen. Mijn vader, inmiddels 75 jaar wilde een pen & papier pakken toen de meisjes opeen in de huiskamer achter hem stonden, hij was wel verbaasd maar al snel liepen de meisjes verder de huiskamer.

Ze hebben pas een Philips breedbeeld gekocht en de meisjes merkte op dat het een mooie tv was, heel wat kletpraat ging er over en weer. De meisjes pakte vervolgens de afstandsbediening en zapte wat, me vader vond dit wel vreemd maar liet het gaan totdat de meisjes bij een muziek zender het geluid behoorlijk versterkte, ze dansten wat, mijn vader vond het nu wel genoeg geweest en zei dit ook, de meisjes maakte zich uit de voeten en liepen de deur uit. Mijn vader merkte op dat de voordeur nog open was en deed deze dicht, niets vermoedend liep hij terug naar de huiskamer waar hij wilde overzappen naar RTL4, maar hij kon de afstandsbediening niet vinden, direct dacht hij aan een van de meisjes die het apparaat in handen had, nadat ik binnen kwam en hij mij het verhaal vertelde gingen we op zoek naar de afstandbediening, we hebben deze nergens meer gevonden, op zich vonden we dit al heel erg, 2 kleine meisjes van rond de 14 die zoiets doen…

Later ging ik naar boven en zag de slaapkamerdeur van me ouders open staan, direct liep ik naar beneden en vroeg me vader of ze ook boven zijn geweest of dat er een derde persoon aanwezig was, me vader wist met zekerheid dat hij niemand ander had binnen gelaten, maar helaas dit had hij verkeerd.

Wat bleek hun geld kist met circa 7000 gulden (3.176,46 euro) was van hun gestolen (ze hadden dit in 3 jaar opgespaard en in een geld kistje gestopt) ook hun camrecorder, videorecorder en sony set (totaal +/- 3700 gulden) was ook pleite, ze hebben nog geprobeerd om de kast te mollen waar ook nog geld in lag, gelukkig zijn ze daar niet in kunnen komen anders hadden ze nu helemaal niets meer gehad.

Identiteitspapieren en bankpasjes zijn ook weggenomen (is al geblokkeerd)

Ik zelf ben ongeveer 8000 gulden kwijt (die ik ook in een geldkist had liggen) het gevoel dat ze hier binnen zijn geweest kan ik niet goed beschrijven… Dat zulke mensen bestaan die dingen van je afpakken waar je jaren voor hebt gespaard en ook nog oudere mensen op die mannier “beet neemt” vind ik… nouja ik zal het maar niet hardop zeggen.

Dingen spoken in me kop, hadden we het geld nu maar op de bank gezet, hadden we maar thuis gebleven (ik ben met elkaar een half uurtje weggeweest) hadden we maar beveiligingscamera’s opgehangen, je kunt jezelf wel voor de kop slaan en we hebben ons nog nooit zo slecht gevoeld.

Wees dus op je hoede, helemaal als je ouders hebt in die leeftijd, het kan echt iedereen overkomen, het is zo slim opgezet (muziek harder gezet zodat me pa het gestompel niet kon horen)

De geldkistjes lagen niet voor het grijpen, dit hebben we ook aan de politie doorgegeven (die zijn gisteravond langs geweest) maar ze weten precies waar ze moeten zoeken zei de agent, ook vertelde hij dat dit vaak gebeurd, 2 “zigeuner meisjes” die de boel afleiden waarna andere je huis binnen dringen (we wonen in een 3 etage woning met 7 kamers totaal)

Hoe verwerk je dit, hoe lang zal het duren voordat het je kop uit is?

Dan nog iets technisch, bepaalde dingen kun je verhalen op je verzekering, maar wat krijg je uiteindelijk terug voor iets wat al 6 tot 10 jaar oud is. In hoeverre ben je verzekerd op het geld wat is gestolen, totaal 15 duizend gulden, alleen ik ben niet verzekerd maar woon wel bij hun in.

Misschien dat iemand ons kan helpen aan informatie omtrent het technische gedeelte. En hopelijk hebben andere nog wat aan onze ervaringen van gisteren, vrijdag de 13, jawel, ik ben niet bijgelovig, maar ben het nu wel geworden gatverdamme :a

Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor jou. Ik ga hier weer geen tirade afsteken want daar schiet jij niets mee op, maar is het niet erg dat als je dan iemand probeert te helpen ze jou gewoon bedriegen. Klotemaatschappij. Een ding kan ik je wel aanraden, geld altijd op de bank zetten, maar dat weet je nu zelf ook wel denk ik. Hoop dat je er toch nog iets kunt van recuperen. :frowning:

Zou het niet op vrijdag de 13de steken, anderen hadden een leuke dag gisteren.

dit is wel heel erg klote.

maar hoe wisten ze dat er zoveel geld bij jullie in huis lag? of hadden ze gewoon “geluk” zeg maar.

sterkte.

ps: na dit verhaal besef ik dat ik van geluk mag spreken dat er bij mij nog nooit is ingebroken.

Shit zeg, dit is balen! Zoals zovaak vraag ik mij weer af: waar gaat het heen met deze maatschappij?

Sterkte ermee.

Mja onvoorstelbaar wat een lef die mensen hebben.

En je kan er niet veel tegen doen; hier is de inboedel wel geschat en verzekerd tegen inbraak, dus als bijvoorbeeld PC’s gestolen worden, krijg ik een evenwaardig model als het geschatte exemplaar, zelfs al is de gestolen pc dan al verouderd. Maar dat geldt natuurlijk alleen als er niemand thuis is en niet als ze op zo’n manier te werk gaan…

Zoiets verziekt de maatschappij totaal; mensen zijn nu al asocialer en als zoiets in je omgeving gebeurt, ga je nog meer argwaan krijgen tegen vreemden, bijvoorbeeld ook tegen kinderen van de plaatstelijke vereniging die wafels komen verkopen.

Ik leef met je mee.

dit is wel heel erg kut! jammer dat die meisjes zich voor zulke dingen laten inzetten…

ik hoop dat de verzekering het een en ander terugbetaald, dit zal natuurlijk nooit alles kunnen dekken. met het technische gedeelte kan ik je helaas niet helpen. ik hoop dat je er snel overheen komt, je vertrouwen in andere mensen zal nu zeker wel enorm gedaald zijn…

nog een waarschuwing (alhoewel het niet echt helemaal van toepassing is nu): pas nu nog meer op dan voorheen, aangezien inbrekers weten dat je waarschijnlijk nieuwe spullen hebt gekocht. het komt vaak voor dat er na een inbraak binnen een maandje of twee een tweede komt.

heel veel sterkte voor jou & je ouders, en succes met de verzekering!

Heel vervelend voor jullie.

Ik hoop alleen niet dat er nu weer een politieke partij komt die alle meisjes van 14 het land wil uitzetten…

Dit voorval is natuurlijk wel heel erg kl*te. Je vraagt je af waar de wereld naartoe gaat als je zo’n dingen meemaakt. Bij ons in de familie is ook al heel gestolen/ingebroken en ik leef echt met je mee want mentaal ben je toch wel zwaar aangeslagen na zo’n inbraak.

Sterkte

(snachts) ik heb net ff de hond uitgelaten. maar er liep zo iemand achter me weetje. ik moest direct aan jouw verhaal denken… das niet fijn.

Gelukkig liep ie door. maar het was toch ff schrikken gewoon.

Het vervelendste was dat er iemand (ruim) voor me liep, dus ik moest de pas matigen. maar ik had dus iets teveel gematigd.

maar het is gewoon niet fijn als je eerst jouw verhaal leest, en dan snachts nog de hond moeten uitlaten…

daarom ben ik voor meer blauw op straat :cop:
maar dat is onzin want die liggen nu toch te pitten.

Inderdaad erg rottig… de conclusie is dan ook dat je geld dat je niet op de bank wilt zetten, op een dusdanige manier moet bewaren dat het niet meegenomen kan worden. Een goede oplossing is een brandkast (een flink groot zwaar exemplaar dat ze niet zomaar kunnen meeslepen)…

Wat verzekeringen betreft: je hebt een grote kans dat je van apparatuur de dagwaarde terugkrijgt, indien je kunt bewijzen dat die apparatuur in je bezit was. Het is daarom altijd verstandig om foto’s van je apparatuur te hebben. Lieft waar je zelf op staat, en de locatie ook duidelijk te zien is.
Wat het geld betreft, denk ik dat het stukken moeilijker is, aangezien je nooit iets kunt bewijzen over wat en hoeveel, en dat verzekeringsmaatschappijen ivm fraude dit dus ook niet vergoeden.

Zelf ben ik ook eens het slachtoffer van diefstal geweest; mijn portemonnee was gestolen. Niets teruggekregen…

Originally posted by Totibbs
B ik heb net ff de hond uitgelaten. maar er liep zo iemand achter me weetje. ik moest direct aan jouw verhaal denken… das niet fijn.

Gelukkig liep ie door. maar het was toch ff schrikken gewoon.

Het vervelendste was dat er iemand (ruim) voor me liep, dus ik moest de pas matigen. maar ik had dus iets teveel gematigd.

[/B]

Moet jij niet eens met Stichting Korrelatie bellen??? :wink:

Laatst was ik in Barcelona en uiteraard let je in zo’n stad extra op je spullen; portefeuille in een beenzakje, camera in een gesloten rugzak en nooit met de rug naar mensen gaan staan, ook in de metro met de rug tegen het glas drukken,…

En dan kom je aan een rood licht twee kwetterende vrouwen tegen die een uitleg afsteken waar je haast niks van begrijpt, alleen dat het een of andere feestdag is waarbij je met een bloem moet rondlopen die slechts 5 cent kost. Ik wou ze dan 20 cent geven voor 2 bloemetjes voor m’n vriendin en mij omdat dat het eerste geldstuk was dat ik vast had. Dat was dan niet goed; te veel en ze zou helpen zoeken. Nou ik weet ook wel hoe 5 cent eruitziet, dus die hulp had ik niet nodig. Toch zat ze met haar vingers bij m’n kleingeld en merkte ik ineens dat ze ook bij de briefjes probeerde te raken. Alles gebeurt zo snel (ondertussen was de andere vrouw m’n vriendin aan het fouilleren; gelukkig zat haar portefeuille in mijn broek). Ik kon mijn geld ook tijdig wegtrekken.
Maar op zo’n moment twijfel ik wel eens aan mijn principe van “een vrouw sla ik niet”.

Jammer dat zoiets je vakantie zo kan beïnvloeden; we waren al op onze hoede, maar na zoiets vertrouwden we op straat niemand meer.

Ik herken het fenomeen. Vooral bij kwetsbare mensen worden de dieven vrij brutaal ; Hun slachtoffers kunnen zich toch niet verdedigen.

Echter , waarom jullie inderdaad zoveel contant geld in huis hadden is me een raadsel , maar mijn grootouders doen dat ook ; grote bedragen geld in huis , dat scheelt het lopen naar de bank. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer.

Ik neem aan dat de je vader wel kan beschrijven hoe deze twee meisjes eruit hebben gezien. Je zult het nooit helemaal uit je kop krijgen en het vertouwen in anderen heeft een enorme deuk opgelopen. Nu zal je je wel twee keer bedenken iets onbeheerd laat liggen.

Het ergste vind ik meestal de aangifte bij de politie. Met een totaal ongeinteresseerde blik tikken ze het lijstje uit van wat je kwijt bent en zeggen dan vrolijk dat ze er geen ene ruk aan doen of kunnen doen , maar dat u wel recht heeft op slachtofferhulp.

Er is eens een keertje ingebroken in mijn toenmalige Ford Escort , wordt ik rond middernacht door de politie uit mijn bed gebeld ; Of die goudkleurige Ford Escort onder van mij was. Pas toen ik beneden was vroegen ze me doodleuk " Is het normaal dat de rechterportier openstaat ?" Sodeknetter wat een mongolen. Tact van de gemiddelde vulpen. Nu was er gelukkig niks gestolen. Het frontje van de radio neem ik altijd mee naar binnen , en de voorversterker zat vast met nogal HELE grote bouten en moeren , die ruk je er niet even zo onder uit (Dat hadden ze overigens wel geprobeerd).

Deze twee meisjes hebben ofwel een hele hoop geluk gehad of hebben je al een tijdje liggen observeren. Jij was toevallig weg en ze wisten dat er alleen een oudere man in de woning was.
Dus een klein buurtonderzoek kan geen kwaad.

bedankt allemaal amigo’s doet me goed om jullie responsies te lezen :slight_smile:

Inmiddels heb ik het een plek weten te geven, me ouders zijn nog steeds erg ontdaan, ik kan me vader niet uit zijn hoofd praten dat hij dom zou hebben gehandeld, het had iedereen kunnen overkomen vertelde ik hem…

Nadat ik het bericht hier op het forum had geplaatst voelde het al een stuk beter (het verwerken) je moet het denk ik gewoon van je afschrijven en praten, ik ben daarom gisteren naar me neef gegaan (is ook een vriend voor mij) zaterdag voelde ik niets, me gedachte was ergens anders, er was bezoek hier, maar het ging volledig langs me heen, toen ik bij hem binnen kwam, ging zitten en het verhaal vertelde, kwamen de emoties pas los, ik kon me zelf nog amper in bedwang houden, ik schaam me er niet voor hoor, maar ik wilde het verhaal vertellen en ik kwam maar niet verder… Me neef had een muziek zender opstaan (radio) Janet Jackson met Never Love Again (veel strijkers en pianospel) ja nou dan wil het wel, ik had het helemaal niet in de gaten (was pas op het begin van het verhaal) later schreeuwde ik “die klote muziek moet ook uit” we lachten allebei want muziek maakt mij wel vaker moesjie. Een zucht van opluchting en ik kon mij verhaal weer hervatten, dat luchtte ook ontzettend op… Ik heb mezelf gedwongen om er zoveel mogelijk aan te denken, des te eerder heb ik het verwerkt, het gaat alweer een stuk beter.

Wat ik beangstigend vind is het gevoel dat er 2 jonge meisjes hiermee bezig zijn en me vader hebben “genaaid” eerste reactie was dan ook in wat voor een klote wereld leven we eigenlijk, je kunt niemand meer vertrouwen, als een “opaatje” aanbelt met een verzoek, wellicht dat weer zoiets vreselijks gebeurd, je weet het gewoon niet meer.

De deur dag en nacht dichthouden, het zal nooit meer hetzelfde zijn, me ouders hebben een verschrikkelijke dreun opgelopen (ze hebben 14 kleinkinderen, sommige ook van die leeftijd) echt onbegrijpelijk.

Narmate ik schrijf voel ik de woede weer stijgen, in het half uurtje dat ik weg was hebben ze toegeslagen, bij iemand die uitermate zwak is (me vader kan nog amper lopen, zien en horen) wie weet wat er had gebeurd als hij die gasten naar boven had zien gaan, misschien had een (of meerdere) van die lullo’s me vader neergestoken of geschoten, dit raast maar door me kop, wat als me moeder er had geweest en ik niet en er zou een worsteling ontstaan… ik moet er niet aan denken, mensen worden wel om mindere dingen “uitgeschakeld”

We zitten hier in Amsterdam, inbraken en vechtpartijen is eerder regel dan uitzondering, ik bedacht me gisteren om een wapen aan te schaffen, ik ben eigenlijk helemaal niet zo, want ik los het liever anders op, heb wapens altijd vervloekt, maar ja, wat doe je als je iemand in je huis hoort rommelen en je komt van boven, je weet niet wat diegene bij zich heeft, ik weet het niet hoor, maar ik vind het idee dat iemand je ouders van hun leven kan beroven een goede reden daar eens aan te denken, een wapen waarbij ik iemand tijdelijk kan uitschakelen. Maar dat is een ander verhaal…

dansmug, ik maak mezelf gek met verwijten, me poen gaat in de toekomst netjes de bank in.

Upp3rd0G, precies dat dacht ik ook, ik bekijk meisjes van die leeftijd nu op een hele andere mannier

Wannes, ik was al heel sceptisch tegenover andere “volwassenen” nu is er helaas een groep bijgekomen

koning, ik vetrouw alleen de oudjes nog en kinderen onder de 4, wie weet wat deze maatschappij nog in petto heeft :frowning:

iammadaboutwarez, het waren buitenlandse kinderen, ik zelf ben daar totaal ongevoelig voor hoor, me meeste vrienden zijn donker of hebben een ander geloof dan wat gemiddeld is, gelukkig weet ik beter, in het dagelijks leven “zie” ik geen kleur, iedereen verdient een respectvolle benadering, alleen meisjes van 14 (of rond die leeftijd) die hebben voor mij een virtuele 666 op hun voorhoofd gekregen.

m-pox, yep, mentaal kan ik nog maar weinig hebben, ben snel uit het veld geslagen en heb nergens meer zin in, ik eet ook bijna niets, en als ik eet, proef ik daar niets van, de lol is er even van af.

Totibbs, hoe je het schrijft zie ik het helemaal voor me, je kunt niemand meer vertrouwen, je weet niet waar die ander toe in staat is of wat die heeft gedaan, gelukkig is het goed afgelopen :slight_smile:

Dee-ehn, was al bang dat we naar het geld kunnen fluiten, dom he, zoveel geld in huis en nog alle deuren open laten staan ook, je word met de jaren steeds makkelijker, eerst gingen alle deuren elke dag op slot, kasten werden van extra sloten voorzien, tegenwoordig ligt het geld hier op tafel en me potje lag (wat ik van die agent hoorde) voor het grijpen (ze weten precies waar ze moeten zoeken)

Wannes, vrouwen sla ik ook niet, wel in me kindertijd gedaan (achteraf schaam ik me daar voor) ze zijn gewoon zwakker en je weet dat, een flinke schop onder d’r hol zou ze misschien nog wel prettig hebben gevonden :stuck_out_tongue:

Mr. Belvedere, Politie is nooit mijn “vriend” geweest, gelukkig is mijn moeder en ik goed te woord gestaan door een aardige jonge vrouw, ze vond het verslag die me moeder had gemaakt (me vader kon zich niets meer herinneren maar me moeder heeft er toch veel uitgekregen) perfect, “die krijgen we nooit zo” vertelde ze tegen haar collega’s. Later wist me vader steeds meer te vertellen over die meiden, ik heb geen enkele hoop dat ze ooit gegrepen worden. Ze MOETEN wel ons hebben geobserveerd, we gaan meestal luidruchtig weg en “verplichten” me neefje zijn opa gedag te roepen, we doen het nog eens voor, en gelukkig opa staat niet voor niets bij de deur opening om me neefje’s groet te ontvangen (neefje is net 2 geworden en me zus komt 3 x per week)

Allemaal erg bedankt voor jullie reactie en kijk uit voor zigeunermeisjes van 14.

maar wat moet je nou doen als er 2 meisjes aanbellen en vragen om een stukkie papier?

de deur dicht doen. papier pakken, een half afgekauwde pen. en door de brievenbus naar buiten? en nog vragen ook of ze die pen terug doen door de brievenbus?

kom op, dat doet toch niemand?
Mijn broer werkt bij 2contact. Zon bedrijfje dat mensen “aanbiedingen” aansmeert. En hij heeft nog nOOit meegemaakt dat mensen gewoon de hoorn op de haak smijten. We zijn te beleefd tegen over elkaar. Enerzijds: gelukkig maar. Anderzijds krijg je dit soort problemen.

heeft iemand dus een idee wat je kunt doen zodat je beschaafde mensen niet teveel beledigd, en die kleine criminelen geen kans geeft? :confused:

Goh…, das kut man…! (om 't maar even zo bot te zeggen)

Maareh… weet je al zeker dat de verzekering uberhaupt iets zal uitkeren? Ik wil je niet bangmaken, maar een hoop verzekeringen keren alleen uit als er sporen van braak zijn… Insluiping valt daar dus duidelijk niet onder…

Nouja… Sterkte iig

bedankt Marsz-=FX, enneh over bot gesproken, je hebt geen idee hoe ik hier heb lopen schelden, ik scheld niet zo snel en als ik dat doe dan houd ik het “normaal” kut, klote, ships, godver… laatste 2 dagen zijn er woorden uit me mond gevallen die ik nooit eerder zo vaak luid op heb uitgeschreeuwd. Maar goed…

We zijn waarschijnlijk “onder” verzekerd, ik ben helemaal niet verzekerd (dom he, achteraf) er zijn nogal wat spullen bijgekomen de laatste jaren en dat hebben ze nooit laten wijzigen, ik hoop / denk dat we op het totaal van het apparatuur MISSCHIEN 1/3 terug krijgen bij elkaar 2500 gulden (computer van mijn ouders bleek ook gejat te zijn, ze doen er nooit wat mee, maar goed…) dat is dan als het “mee zit” ik zelf ben die paar duizend euro verlies nog aan het verwerken die ik never nooit meer terug zal zien.

Politie agent zei dat dit erg veel voorkomt (de mannier dat je huis word leeg geroofd) en hij zei met enige zelfverzekerdheid (uhm aardige woordspeling) dat het wel vergoed zou worden… maarja we zien het wel

heb je al gecontroleerd of er ook sleutels vermist zijn? Zo ja meteen nieuwe cilinders op de deuren anders komen ze geheid terug zodra er nieuw spul aanwezig is.
Ze weten nu immers ook wat er nog in de woning is (de ab van de tv is al weg, maar daar heb je zo weinig aan zonder tv)

Veel sterkte verder met de verwerking.

:a

Originally posted by Crowley
[B]heb je al gecontroleerd of er ook sleutels vermist zijn? Zo ja meteen nieuwe cilinders op de deuren anders komen ze geheid terug zodra er nieuw spul aanwezig is.
Ze weten nu immers ook wat er nog in de woning is (de ab van de tv is al weg, maar daar heb je zo weinig aan zonder tv)

Veel sterkte verder met de verwerking. [/B]

dank je crowley :slight_smile:

ze hebben gelukkig geen sleutels meegenomen. en inderdaad ze zullen vast aan hun “partners in crime” hebben verteld dat er een philips 82 cm breedbeeld stond, me vader grapte nog wat dat die 100 kilo zou wegen (het scheelt niet erg veel) 10 dagen geleden hebben ze dat apparaat gekocht, we hebben vlekken waargenomen (is al 1 keer omgeruild) nu dus ook met het tweede model, dat ook nog :frowning: