Een VVV-bon van 25 euro voor de moeite

Uit: http://webwereld.nl/articles/39673

De jongen die de usb-stick met staatsgeheimen heeft gevonden, heeft een VVV-bon ontvangen. De marechaussee heeft intussen de grootste moeite met de zaak.

De usb-stick blijkt te zijn gevonden door een 19-jarige student uit Katwijk. Voordat hij het apparaat naar de kapitein van de landmacht terugstuurde, kopieerde hij de informatie naar zijn eigen pc. Nadat het RTL Nieuws over de vondst had bericht, nam de marechaussee de pc van de student in beslag, zo vertelt hij tegenover de Volkskrant.

De dienst had echter grote moeite om toegang te krijgen tot de pc. De laptop bleek beveiligd te zijn met een bios-wachtwoord. “Dat hadden ze gemakkelijk kunnen omzeilen door een knop om te zetten op het moederbord”, aldus de student.

Een dag later stond de marechaussee weer voor de deur omdat ze de adapter waren vergeten op te halen en de accu inmiddels leeg was. De marechaussee bevestigt volgens de krant dat er is gevraagd naar een wachtwoord en een adapter.

De student vindt dat Defensie heeft geblunderd. “Ik ben thuis verhoord en mijn verklaring is opgeslagen op een diskette. Toen ze hun jas al aanhadden, kwamen ze erachter dat ze hem bijna hadden vergeten.”

De marechaussee heeft de jongen een VVV-bon van 25 euro cadeau gedaan als dank voor het retourneren van de usb-stick met staatsgeheimen.


Ik snap best dat het geen IT-experts zijn daarbij Defensie, maar dit is wel heel erg triest. :bigsmile:

oh man, wat een kneuzen. Ik vind het echt ongelooflijk.

En dat soort gasten gaan over de nationale veiligheid! zucht! Net als die reclame van de marine waarin ze laten zien dat de gasten de hele dag op het strand liggen te zonnen! En dat is gewoon echt zo want ik ken iemand die daar zat en als die thuiskwam dan was het altijd van “moet je kijken wat voor nieuwe bikini’s ik gekocht heb”. En wie betaald die vakantietripjes door de middelandse zee?

zouden ze wel 3.5" diskettes gebruiken, of zou het ook nog 5.25" zijn?

Wow, dat is lang geleden!!!
Ik dacht dat die dingen zichzelf al lang hadden vernietigd …
en die opslagcapaciteit: 360 kilobytes en … jaja later zelfs 720 kilobytes!!!
En zo lekker beweegbaar …

ach, defensie.
foro’s ontwikkelen is moeilijk, laptops aan de praat houden is moeilijk, een simpel cryptografisch programma (pgp) laten gebruiken is niet te doen. Gelukkig komen de russen niet meer.