Een map beveiligen?

Is het mogelijk een map te beveiligen zonder een ander programma? Heeft windows niet zo’n optie ofzo?

Ja dit kan zekers… als je dit met Win9x wilt doen heb je hulpprogammatuur nodig, maar net NT of 2k (en XP ook trouwens) kan het vanuit Windows…

Dit kun je instellen bij de share machtigingen van de harde schijf, klik met rechts op de desbreffende map/partitie en stel het in zoals je graag zou willen.

suc6!

Ik zou dit ook wel willen , welk hulpprogramma kun je daar voor gebruiken bij win98se ???

Kweetniet of er makkelijke oplossing voor zijn, anders zou je al naar Netware moeten uitreiken…

Originally posted by Dee-ehn
[B]Ja dit kan zekers… als je dit met Win9x wilt doen heb je hulpprogammatuur nodig, maar net NT of 2k (en XP ook trouwens) kan het vanuit Windows…

Dit kun je instellen bij de share machtigingen van de harde schijf, klik met rechts op de desbreffende map/partitie en stel het in zoals je graag zou willen.

suc6! [/B]

dit werkt volgens mij alleen op een NTFS schijf…

En die map is dan alleen tegen andere mensen beveiligd die via het netwerk die map willen bekijken. Als iemand persoonlijk achter de pc kunnen zitten om die map te bekijken vrees ik dat het niet mogelijk is.

Dus:
Over het netwerk is het wel mogelijk, door rechts te klikken op: Delen/Sharing. Dan kun je kiezen uit ''Map delen met wachtwoord, of Map delen zonder wachtwoord.
Maar als iemand persoonlijk achter de pc kan plaatsnemen wordt dat password niet gevraagd.

Ik denk dat het de bedoeling juist was, weet het nie zeker hoor, om juist een map te beveiligen op de pc zodat iemand anders die ook op die pc werkt er nie bij kan!
Zoiets van dat je kleine broertje nie bij je pornpics kan! :wink:

Folderguard kan een map onzichtbaar maken.

En ook in het register van windows kan je zorgen dat een map de inhoud van een andere map geeft…

staat geloof ik in 1 of ander hackzine…

Met 2000 kun je wel alle bestanden in die map beveiligen.

zodat niemand anders ze kan lezen… Ze worden encrypted. En alleen met het account waarmee je deze encrypted bestanden hebt gemaakt kun je ze dan lezen.