Dynamisch IP dagelijks vernieuwd

Een kennis van me zit aangesloten bij Chello. Na 3,5 jaar aaneengesloten hetzelfde ip-adres te hebben gehad heeft hij nu telkens problemen. Afgelopen maand een router toegevoegd en zijn netwerk wat geoptimaliseerd (had eerst een serverpc). Op het moment wordt hij dagelijks afgesloten en moet hij weer met een losse pc aangesloten een nieuw ip adres opvragen en weer invoeren in router.

Mogelijk dat iemand weet hoe je hier mee om moet gaan. Is er een mogelijkheid om je externe ip adres dynamisch toe te laten kennen in je router.

BVD

In veel routers kun je een DHCP lease time in stellen. Zodra deze tijd (bijv 24 uur) verlopen is, kun je automatisch het IP laten refreshen. Waarschijnlijk is dat de oplossing van je probleem!

OK, thanx. Zal het eens gaan proberen.

Normaal gesproken is het zo, als je van je provider een ip toegekend krijgt (dynamisch) ip een vast ip (statisch), dat je dan in je router helemaal GEEN ip in moet voegen. Deze wordt dan via DHCP toegekend. Dit moet helemaal automatisch gaan.

Zelfs al zou je een vast ip hebben is het mogelijk dat je dat ip niet in hoeft te geven in je router. Het kà n zo zijn (sommige providers) dat je je ip krijgt op basis van je mac-adres. Dit is een hardwarematig adres dat netwerkadapters hebben. In een router is vaak de mogelijkheid om zo’n mac-adres te spoofen, wat inhoudt dat je het mac-adres zelf kunt invullen.

Nu ingesteld op obtain ip automaticaly en idd een leasetime van 24 uur. Werkt nu wel mooi. Bedankt