DVD Naar DIVX hoofdfilm herkennen ? + ondertiteling toevoegen

Is er een tip hoe men op een dvd de benodigde file te herkennen die de hoofdfilm bevat, en waar vind men info om ondertitels toe te voegen bij een divx film. En als laatste waar kan men nederlandse ondertitels vinden.
Thanx.

All in one prog: Easydivx; neemt automatisch de hoofdfilm en na een paar uurtjes staat de divx op je schijf (afhankelijk van snelheid van pc)
Smartripper neemt ook automatisch de hoofdfilm en saved ook de .ifo, maar die zet gewoon de vob’jes op je schijf, zodat je ze nadien nog met een ander prog moet omzetten naar DivX. Bijvoorbeeld met flaskmpeg.
Nederlandse ondertitels vind je alleen op DVD’s die “in de lage landen” uitgebracht worden :stuck_out_tongue: Je kan zowel in EasyDivx als in flaskmpeg aangeven welke ondertitels je moet hebben.
Voor geimporteerde DVD’s kan je zelf de ondertitel maken, maar dat vind ik persoonlijk wat omslachtig :stuck_out_tongue:

De hoofdfilm … goh . zou dat misschien het langste deel zijn wat bij mekaar hoort in smartripper ?

Meestal is de eerst file niet zo groot en dan komt er en rits van files die even groot zijn afsluitend met een wat kleinere file.
De 1e van die reeks die allemaal groot zijn en even groot is de 1e file die je moet hebben. Als je met Smartripper ript moet je gewoon de complete DVD rippen en als je dan de DivX gaat maken pak je die 1e file van die reeks. Met FlashMPEG bv gaat dan de rest automatisch. (de andere files behandelen)