Dus u bent gek en u woont in Rotterdam ? U krijgt sexbemiddeling

http://www.nu.nl/news.jsp?n=276449&c=10

In Rotterdam komt een dienst voor seksueel erotische bemiddeling voor psychiatrische patiënten. Deze dienst moet een eind maken aan de schrijnende gedoogsituaties waarin patiënten vaak in het geniep seks hebben op het terrein van de instelling. Het initiatief van de Maaskringgroep moet voldoende kennis opleveren om dergelijke diensten ook in andere delen van het land op te zetten.

Binnen de psychiatrie is de behoefte aan intiem contact en seksualiteit onder patiënten een beladen onderwerp. Omdat bij veel instellingen geen beleid is over gewenste seksualiteit, worden patiënten gedwongen die te beleven in ‘de struiken’, stellen deskundigen.

Het belangrijkste criterium voor het selecteren van de prostituees is sociale vaardigheid. “Bovendien moeten ze openstaan voor educatie”, zegt Wolf. “Voor de buitenwereld lijkt het allemaal wat bevoogdend, maar wat wij werkelijk doen, is stoppen met gedogen en de werkelijke situatie van vooral veel mannelijke cliënten erkennen en met hen zoeken naar een veilig, betaalbaar en bevredigend contact. Het aardige is dat uit casuïstiek blijkt dat cliënten veel handelbaarder worden, minder frustraties hebben en minder agressief zijn.”

Zul je dus naar rotterdam moeten verhuizen…