DoS info [denial of service]

vbimport

#1

Met nieuwe tools wordt het veel eenvoudiger gecoördineerde Denial of Service (DoS) aanvallen uit te voeren. Sinds het afgelopen weekend worden deze tooltjes – Troj_Trin00 genaamd - aangeboden op bulletin boards. Trin00 is speciaal bedoeld voor het kapen en misbruiken van Windows (95, 98, NT, 2000) machines.

Er zijn tot dusver nog geen aanslagen vanaf Windows-machines gerapporteerd, maar de maker van antivirussoftware vreest het ergste. Trin00 is al wel in het wild gesignaleerd.

Trin00 is een Trojaans Paard, een kwaadaardig programmaatje dat bijvoorbeeld als e-mail attachment wordt verstuurd. Na opening infecteert het programma de Windows-computer en kan deze als aanvaller worden gebruikt. Het moet overigens wel om computers gaan die een permanente internetverbinding hebben.

Trojaanse Paarden en open poorten
Volgens kenners kan iedere hobbyist nu een (DoS)-aanval uitvoeren. Kennis van netwerken of internetarchitectuur zou nauwelijks meer nodig zijn. Het tooltje doet immers al het werk, zoals het op de achtergrond scannen van kwetsbare poorten. Zoals altijd is het devies zeer argwanend om te gaan met e-mail attachments. Recente antivirussoftware kan ook geen kwaad.


#2

Dat weten we dus ook weer, weet je misschien ook waar te downloaden?