Domeintje pikken mag niet.. zegt de domein pikker

Uit Webwereld :

Het begon allemaal in juli van dit jaar, toen het omstreden AbFab - verzender van commerciële mail - de naam Eduardbomhoff.nl registreerde. Kort daarna werd Thijs Cobben van AbFab zelf het slachtoffer van domeinkaping. Valentijn Sessink van Open Office registreerde namelijk Thijscobben.nl.

Cobben - naar eigen zeggen ‘Nederlands meest spraakmakende expert op het gebied van internetmisbruik’, maar volgens zijn tegenstanders Nederlands grootste spammer - is hier niet blij mee. Hij heeft een klacht ingediend bij het College voor Klachten en Beroep van de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN).

Precedent
De registratie is namelijk in zijn ogen onrechtmatig. Verder acht Cobben het zijn ‘burgerlijke plicht’ om een precedent te scheppen. Daarmee hoopt hij ‘verder misbruik van het domeinnaam-registratiesysteem een halt toe te roepen’. Geschillen horen niet bij de rechter thuis, maar bij het College, aldus Cobben.

Wie nu Thijscobben.nl intypt in zijn browser verricht automatisch een zoekopdracht bij Google naar de term ‘spam’. Eerste resultaat is hier de site Spam.Abuse.net, waar alles wordt verteld over anti-spam maatregelen.

Erger vindt Cobben echter het feit dat wie op dezelfde zoekmachine ‘Thijs Cobben’ intikt, als eerste zoekresultaat de site ‘Ik lust geen Thijs Cobben’ tegenkomt. “Dit gaat echt te ver. Ik besef nu hoe vervelend domeinkaping is.” Cobben geeft toe daar zelf aan te hebben meegedaan: “Ik heb daar spijt van. Domeinkaping is onfatsoenlijk.”

Geen probleem
Valentijn Sessink ziet het probleem niet: “Ik heb altijd gezegd: als hij Eduardbomhoff.nl overdraagt, geef ik Thijscobben.nl terug. Het was immers een ludieke actie.” De naam Eduardbomhoff.nl is overigens sinds donderdag weer vrij. Volgens Cobben om ‘schijn van hypocrisie te vermijden’.

Afgezien daarvan heeft Cobben volgens Sessink helemaal geen zaak. “Volgens hem overtreed ik allerlei rechten. Dat is niet het geval. Op Thijs Cobben berust geen merkrecht.” Cobben beargumenteert dat de naam Thijscobben.nl zélf inbreuk maakt op de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Communicatie tussen Cobben en Sessink (“Ik heb niets tegen de persoon Cobben, wel tegen spam.”) verloopt uiterst stroef. “Hij heeft me één keer gebeld, maar gooide al snel de hoorn erop”, aldus Sessink.

Het is nog niet bekend of en wanneer het College de klacht van Cobben in behandeling neemt.

hee, er was toch een jaar terug ofzo ook een vent die allemaal domeinnamen had gepikt, en toen zelf ook geconfronteerd werd met zijn eigen naam met daarachter .nl (ik meen me iets te herinneren van Matthijs (?) Bevelander of zoiets :confused: )

nog even twee linkjes bij mijn bovenstaande reply:
http://www.smallzine.nl/load.html?archief/artikel.php?ARTID=5135
en


over die Bevelander. Hij heet trouwens Martijn, zag ik in één van die verhaaltjes