DMCA ook in Nederland!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !

Op DSInet werd dit bericchie gepost :

De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel voor de regulering van auteursrechten op internet. Zo zijn software, producten en diensten op internet straks beter beschermd door de Nederlandse versie van de ‘Digital Millennium Copyright Act’. Professor Bernd Hugenholtz adviseerde de regering hierover, maar is niet tevreden.

De ministerraad ging akkoord met een wetsvoorstel van minister Korthals van Justitie. Het voorstel is een uitvloeisel van een aantal al bestaande Europese regels op het gebied van digitale auteursrechten.

Het auteursrecht gold altijd al voor digitale producten, maar de in de nieuwe wet komen digitale producties en internet uitdrukkelijker aan bod.

========
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !

Oei, slechte zaak! Dit moet tegengehouden worden, maar het probleem is dat te weinig mensen weten wat DMCA inhoudt of wat de implementaties zijn… Op die manier kan zo’n wet er door gedrukt worden! :frowning:

Op nationaal niveau kunnen we het toch niet tegenhouden, dit wordt op Europees niveau besloten…

Als dit doorgaat en ze houden de DMCA als voorbeeld aan dan wordt zelfs CDFreaks illegaal, aangezien je hier beschrijvingen kan vinden hoe kopieerbeveiligingen te omzeilen… CloneCD zal dan ook wel illegaal worden…

Is CloneCD (zonder AWS-functie) eigenlijk illegaal in US?

:frowning: :frowning: :frowning:

Ik denk dat als je maar genoeg door filosofeert over de wet dat dan zelfs een leeg cd’tje illegaal kan zijn , want het product spoort aan om te kopieren.

Op zich vind ik wel dat ze er weer eens 10 triljoen jaar te laat mee aaankomen , net nu dat MP3 ingeburgerd is , sites zoals Gamecopyworld.com hoogtij dagen meemaken komen de hoge heren in Brussel erachter dat dit niet echt de bedoeling kan zijn.

Ondertussen verdienen zaken zoals Microsoft geld als water dankzij hun “legale” koppelverkopen.

De consument wordt absoluut niet beschermd meer door de overheden.

:frowning: :Z :frowning: :Z

:(OM TE JANKEN:(

Wat maakt het uit, ze kunnen het toch niet meer tegen gaan…

Originally posted by drcrash
Wat maakt het uit, ze kunnen het toch niet meer tegen gaan…

wat een apatische instelling

Originally posted by Mr. Belvedere
[B]

wat een apatische instelling [/B]

Maar hij heeft wel gelijk… gelukkig !! :smiley: