DivX zonder geluid :(

Ik heb net de search-functie geprobeerd, maar ik vind niet echt een oplossing voor m’n probleem;
Kheb een DVD (dances with wolves; 4uurs versie) geripped naar DivX (met easydivX 0.62). Na 8 uur was ie klaar (2 avi-divX-files van 700MB) en wanneer ik em open (met mediaspeler) heb ik mooi en vloeiend beeld, maar er is geen geluid. Als ik bij eigenschappen ga kijken, dan staat er bij geluid: “indeling onbekend”. Ook met de DivX-player heb ik geen geluid. Ondertiteling is er wel. Met een andere DVD had ik net hetzelfde probleem. Wat doe ik fout?
In de search vond ik heel wat over divX met geluid, maar zonder beeld, maar ik heb dus net het tegenovergestelde probleem. :frowning:

Systeem waarmee ik de DVD geript heb:
P3-650Mhz, 512MB SD-RAM, Pioneer 16/40DVD, SB-Live, ATI Rage Fury Maxx, 2x IDE-HD, 3x SCSI-HD

alvast bedankt!

Welk programma? CLAD (ofzo:)) ?
Heb er zelf niet echt verstand van, maar een of andere instelling in dat programma? Audiokabeltjes wel goed?

Heb je het geluid wel meegeript dan? Want daar mijn weten moet je dat ook apart instellen om te gaan rippen…

Kheb gewoon in EasyDivX 0.62 de stappen gevolgd en kwaliteit ingesteld; decrypten van DVD ging goed, coderen naar DivX ook, maar het geluid lukt dus blijkbaar niet.
In verband met audio kan je alleen AC3 of stereo/mp3 instellen in EasyDivX (stap3 geloof ik) maar ik heb ze beiden geprobeerd en het geeft geen verschil.

Ander programma proberen?

als je een dvd ript met easydivx dan ript ie het beeld en het geluid appart.

je moet de speler microdvd gebruiken om te kijken, daar moet je dan het geluid en het beeld inladen (en eventueel de ondertiteling)en dan kan je kijken en luisteren.

Wat je ook kan doen is het geluid en het beeld samenvoegen met virtualdub

snowie,
Als ik je goed begrijp, moet ik de divX-avi met microdvd openen (voor het beeld) en nog een tweede file laden voor het geluid, maar welke file is dit dan? (welke extensie?)

Dank!

Hmz…ook wel es divXie gemaakt met EasyDivX maar geluid en beeld zitten gewoon bijmekaar en kan in alle spelers gespeeld worden…:eek:

als je microdvd opent moet je onderaan op het teken i klikken daarna vraagt ie na elkaar de file .avi, .wav en de eventuele ondertiteling

Let wel easydivx zet het geluid en beeld niet in dezelfde map,dus zoek achter een .wav file

Check de site van gamefreak hier staat een hele uitgebreide guide voor het rippen van dvd naar divx! Inclusief uitgebreide geluids methoden!

als je daar een beetje je weg gevonden hebt stap je vanzelf wel over naar virtual dub en dan word het pas moeilijk. Veel succes ermee leuke site om weetjes(doch al voor min of meer gevorderden)

Doom 9 rulled… Alles over DVD rippen/DivX dat er maar is kun je hier vinden!