Dikke problemen draadloos netwerk

vbimport

#1

Wij zijn nu sinds 1,5 jaar in bezit van een draadloos netwerk. Dit is opgebouwd uit een router/switch (Planet WRT-410) en voor iedere pc een kaart (Planet WL-8310). Dit heeft op wat probleempjes na altijd leuk gewerkt (op pc van me pa na, want die heeft een wat te laag bereik).

Het indicatieschermpje van mijn kaart geeft normaal bij “link kwaliteit” en “signaal sterkte” de volle 100%. Verder een tx rate van 54 Mbps.

Hetgeen de afgelopen 2 weken steeds gebeurd is dat de tx rate terug zakt naar 11, 8, 1, 0 weg verbinding… Log van de router vertoond ook veel paeDisconnects. Heb de helpdesk van Planet (www.planet.com.tw) al een email gestuurd, maar hier tot nog toe geen reactie op gekregen.

Zowel de router als de kaarten werken met de nieuwste firmware cq drivers.

Begint nu wat hope(n)loos te worden, daar de verbinding nu echt steeds pleite is.

Help :bow: :bow:


#2

Scan eens rond, misschien hebben de buren een wat sterkere zender die jouw boeltje een beetje blokkeert? Treedt hetzelfde probleem ook op als je router en pc erg dicht bij elkaar brengt?


#3

Enkel onze naaste buren hebben een draadloos netwerk. Zij opereren op kanaal 7. Wij op 5. Mijn eigen pc staat op enkele meters afstand van de router. Hier gebeurd hetzelfde mee. Zou niets kunnen bedenken wat er in huis is veranderd.

Driver van kaart is onlangs wel geupdate. Weet niet of het probleem hierna pas is gaan spelen. Zal vanavond even een kaart downgraden naar voorlaatste versie.

paeDISCONNECTED… duid dit op een probleem met router of met netwerkkaart? Kan er niet veel over vinden op internet. Enkele of wat fora, niet op informatiesites van hardwarefabrikanten of leveranciers.

Wil het graag snel opgelost hebben. Ben bang dat pa anders de boel eruit scheurt.


#4

Voor de duidelijkheid mijn router-log

Time Message Source Destination Note 
Sep/07/2005 09:20:45  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:20:45  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60014 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:20:44  DHCP Request success   xxx.xxx.xxx.xxx 
Sep/07/2005 09:20:44  DHCP Request   xxx.xxx.xxx.xxx 
Sep/07/2005 09:20:44  DHCP Discover    
Sep/07/2005 09:20:41  System started    
Sep/07/2005 09:20:39  DHCP Discover    
Sep/07/2005 09:20:39  AP 2.4GHz mode Ready. Channel : 5 TxRate : best SSID : VD_STARRE    
Sep/07/2005 09:20:39  Access point: VD_STARRE started at channel 5.    
Sep/07/2005 09:20:39  channel = 5   
Sep/07/2005 09:21:13  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:21:13  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:05  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:05  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:21:05  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:01  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60014 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:20:55  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:20:55  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:20:55  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:20:46  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:43  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:21:43  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:33  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60014 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:21:33  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:32  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:21:32  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:24  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:24  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:21:24  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:21:14  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:22:10  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:22:07  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60015 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:22:03  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60015 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:22:02  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:22:02  state: paeDISCONNECTED    
Sep/07/2005 09:22:02  Wireless PC connected   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
Sep/07/2005 09:22:01  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60015 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:22:00  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60015 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:22:00  Drop TCP packet from WAN xxx.xxx.xxx.xxx:443 xxx.xxx.xxx.xxx:60015 Rule: Default deny 
Sep/07/2005 09:21:52  Authentication success   xx-xx-xx-xx-xx-xx 
etc

Nu weer even een rustige verbinding. Hopen dat ik er nog achter kan komen wat er schort. Ben telkens te laat om te zien of de router toevallig reboot ofzo.


#5

als je even googled zijn er meer mensen die deze problemen hebben nadat ze een firmware update hadden gedaan dus even kijken of a. er een nieuwe firmware is of b. een oudere


#6

Kan absoluut niks vinden over state: paeDISCONNECTED in combinatie met WRT-410. Verder is zowel netwerkkaart als router/switch voorzien van nieuwste update en is de firmware-update al dusdanig lang geleden dat ik het niet mogelijk acht dat ik daar nu opeens problemen mee begin te krijgen.

Eén van de netwerkkaarten draaid weer even op een oudere update. Afwachten wat dit doet.

Router voelt trouwens wel warm aan. Hoop niet dat de problemen resultaat zijn van te hoge temperatuur.


#7

Kan nu wel met zekerheid zeggen dat het mijn router/switch is die reboot. Vandaag weer gedonder, maar nu duurde het langer dus was ik op tijd bij de router. Status en Stroomlampje gingen niet uit, maar WLAN en LAN gingen uit waarna de lichtjes van mijn 4 RJ45 aansluitingen even oplichten. Vervolgens branden de lampjes weer bij WLAN en LAN. Log is weer leeg (bewaard normaal zo’n 15 pagina’s met data).

Hoe kom ik erachter wat het probleem is. Iemand zoiets al eens meegemaakt? Wat is de procedure omdingen uit te gaan sluiten?

Zoals ik voorgaande repley al zei: firmware-update van router is alweer zolang geleden. Problemen zijn van de laatste tijd. Dus voor wat betreft de router geloof ik niet in softwarematige problemen.

Netwerkkaarten zijn wel recent geupdate. Mogelijk dat die fouten genereren waar het router weer slecht op reageerd.

Iemand tips…?


#8

haal de encryptie + andere beveiliging dingen er eens af en probeer het eens zo


#9

Wil nog niet te vroeg juichen, maar ik geloof da’k het lek boven heb. Veel overbodig spul uitgeschakeld. Oa: SSID Broadcast, Extended Range Mode, Super G Mode, DHCP en SNMP. Heb vandaag nog geen gelazer gehad. Hopen dat het zo blijft.

Dank voor reacties.