De Duitse Big Brother awards. Microsoft wint

Schaamteloos uit Planet Multimedia geplukt :

Microsoft heeft bij het Duitse prijzenfestival van de grootste privacyschenders ‘een bekroning voor het leven’ ontvangen wegens de niet aflatende schending van privacy met lekken en initiatieven als Passsport.

Dit bericht Der Spiegel, maar op de site van de Duitse Big Brother Awards staat ook een lijst met winnaars. Daar staat ook de jury vermeld, met leden van de privacyorganisatie Foebud, van de Chaos Computer Club en de Duitse Vereniging voor databescherming.
Microsoft was de enige buitenlandse partij die een BB Award in de wacht sleepte, afgelopen vrijdag in Bielefeld. Bij de Nederlandse uitreiking begin dit jaar werden geen buitenlandse partijen bekroond.

De prijs ging echter officieel naar de Duitse dochter, Microsoft AG. Registratieverplichtingen, Passport, Palladium en vooral het stiekem binnenbrengen van DRM (Digital Rights Management) door de achterdeur van Windows Media Player leverden Microsoft de bekroning op.

De Bundesrat, de Eerste Kamer in Duitsland, kreeg de prijs in de categorie communicatie vanwege het besluit om aanbieders van telecomdiensten te verplichten om verkeersgegevens te bewaren.

In de categorie ‘Arbeid’ won chemieconcern Bayer AG wegens de invoering van drugstesten voor nieuwe werknemers, ook bij toelating tot opleidingen.

Ministers Behrens van Nordrhein Westfalen kreeg de regionale prijs wegens zijn plan voor invoering van videobewaking op openbare plaatsen, te beginnen in Bielefeld zelf.

Minister van Binnenlandse Zaken Volker Bouffier van Hessen kreeg de prijs wegens invoering van wettelijke opsporingsmethoden die door de rechter al verboden waren.

In de categorie schending van privacyrecht van gebruikers ging Deutsche Post AG er met de prijs vandoor. Het zusje en de concurrent van TPG Post kreeg de prijs wegens haar handel in namen en adressen met een opt-out systeem.

Toll Collect won in de categorie techniek de Big Brother Award vanwege een systeem om via de satelliet vrachtwagens te volgen en de prestaties van chauffeurs nauwkeurig te verwerken.

In de categorie autoriteiten, tenslotte, won het Bundeskriminalamt (BKA) wegen de invoering van een categorisering van misdaad met onder meer geweldplegers van links, van rechts (politiek) en ‘vanuit het buitenland politiek gemotiveerde’ misdaad.

Pfff en ik denken dat die TV show erg was…

Ik denk dat ik maar verkas richting Jamaica ofzow… :wink: