Cursus games maken

Bron : gamez.nl :

Het maken van games is een apart vak. Toch zijn er lange tijd geen echte studies geweest waarbij je kon leren hoe je een spelontwerper wordt. De laatste jaren zijn echter steeds meer universiteiten overstag gegaan en bieden de studenten de mogelijkheid om de kunst van creëren van games te leren.

Volgens de site van Games Industry zijn in Amerika weer een aantal gameopleidingen gestart. In San Francisco is The Art Institute weer begonnen met de studie Game Art & Design. Tijdens deze studie wordt de student eerst de fundamenten van kunst bijgebracht. Gebruik van kleuren, tekenen en beeldhouwen zijn volgens opleiding belangrijke bouwstenen. Daarna volgen de meer games-gerelateerde vakken zoals 2D -en 3D animatie en leveldesign.

Voor de aspirant-spelontwikkelaar die liever niet naar Amerika verhuist, is er een goed alternatief. De Art Institute of Pittsburgh heeft een soortgelijke opleiding die echter alleen online gevolgd kan worden. Via de Art Institute Online Division kunnen studenten over de hele wereld deze Game & Art Design-opleiding volgen. Deze studie is ontworpen door voormalig werknemers van beroemde bedrijven als Sega, Konami en LucasArts.

Het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ik raad je aan eens je is een spel geschreven hebt bvb een tetris in 3D, dit kan je bijvoorbeel doen met borland delphi, je resultaat naar een game developper sturen, dat kan in sommige gevallen leiden tot mooie resultaten, ze willen het afkopen, en het verder perfectioneren, of ze bieden je een mooie job aan bij hun bedrijf. Of zoals de meeste wordt je gewoon verderverwezen, gelukkig was mij dit genoegen niet gegunt :stuck_out_tongue: