Computervirus kraakt mobiele telefoon

[b]
Er is een computervirus ontdekt dat inbreekt op mobiele telefoons. Spaanse gebruikers van GSM’s zijn al slachtoffer geworden van ongewenste tekstberichten op hun schermpje.

SAN FRANCISCO - Het ziet er naar uit dat het virus, Timofonica genaamd, geen grote schade kan aanrichten.

Het virus is ontdekt door zowel Russische als Finse antivirusonderzoekers. Het zou een van de eerste zijn die gebruikt maakt van draadloze verbindingen tussen verschillende apparaten. Het virus wordt volgens onderzoekers verspreid via e-mail, vernietigt geen computerbestanden en is meer een treiterij dan een echt gevaar.

Spaanse gebruikers van mobiele telefoons kregen ongevraagd een tekstbericht met beledigende e-mail over de Spaanse telefoonmaatschappij Telefonica binnen. Telefonica probeert wereldleider te worden op het gebied van internet en voert momenteel een agressief expansiebeleid. Een fusie met KPN ging twee maanden geleden niet door.

De makers van het Timofonica-virus maken gebruik van hetzelfde principe als het ‘I love you’-virus dat vorige maand wereldwijd grote schade aanrichtte.

Via het Outlook-programma van Microsoft wordt het virus via e-mail verspreid naar alle adressen die in het elektronische adressenbestand van het slachtoffer zitten. Maar Timofonica gebruikte ook radiogolven om binnen te komen bij een Spaanse computerserver dat het bericht omzette in een telefoonsignaal.

Daardoor werden duizenden willekeurige gebruikers van de mobiele telefoon getroffen. Er zijn al bedrijven die werken aan een antivirusprogramma voor mobiele telefoons.

[/b]

Zijn we dan ook nergens meer veilig voor virussen?..

Artikel was ook al aangehaald in een reply op Mattel007’s vraag of je gratis kon SMS via telefoon (Dutch: Serious Q&A)…

Da_Taxman

sjit
sorry
let dan ook niet zo goed op Tax_man!