Com poort

vbimport

#1

Ik heb volgens mijn systeem/apparatenbeheer maar 2 com poorten en een printer poort.
Ik heb mijn modem geinstalleerd en die staat op com 4 en als ik de upgrade er over gooi dan staat mijn modem in eens op com poort 4.
hoe kan dit?
Zijn poorten 3 en 4 virtueel en zijn het eigenlijk gewoon com poort 1 of 2 ?:frowning:


#2

Je hebt 2 interne COM-poorten (via PCI-kaarten) en 2 externe COM-poorten (vaak voor muis en evt ander device).

Elke COM-poort gebruikt een IRQ en dat is niet altijd handig (zeker als je veel spul ingebouwd hebt zitten die elk een eigen IRQ nodig hebben, IRQ delen gaat niet altijd namelijk), dus soms wordt in de BIOS wel eens een COM-poort uitgeschakeld.

Maar je hebt maximaal de beschikking over 4 COM-poorten geloof ik. COM1 (extern), COM2 (extern), COM3 (intern) en COM4 (intern)


#3

meestal heeft een moederbord 2 compoorten (COM1, COM2). Elke COM poort heeft een adres en een eigen interupt (IRQ). Je kunt COM poorten toevoegen dmv. extra kaarten. Een modem is dus zo’n kaart. Ouderwetse modems hadden (eerst via jumpers, later via plug and play (PNP) instelbaar) ook weer een adres + een IRQ. Hiervoor zijn ook weer twee adressen en twee IRQ’s gereserveerd, echter vanwege de beperkte hoeveelheid hardware interrupts (16, waarvan al een groot gedeelte vergeven) worden IRQ 4 door COM1 en COM3 gedeelt, COM2 en COM4 deleten IRQ3. De latere (PCI) modems gebruiken een soort van virtuele COM ports waarbij zelf een vrij interrupt gekozen kan worden en de driver de hele afhandeling voor z’n rekening neemt. Je kunt dan bv. COM3 met IRQ 11 krijgen. Daarom werken dit soort modems nooit onder DOS of onder windows met de “standaard” modem drivers…

hehe, dat is er uit !

:stuck_out_tongue: Eric


#4

COM2 en COM4 delen IRQ3

:wink: Eric


#5

Zoals meestal klopt de uitleg van de belastingsspecialist wel, alleen kan je verder gaan dan 4 poorten, k’heb een winmodem ( met software compoort ) al op com 7 zien staan en dat werkte. :slight_smile:


#6

Originally posted by Robshoek
Zoals meestal klopt de uitleg van de belastingsspecialist wel, alleen kan je verder gaan dan 4 poorten, k’heb een winmodem ( met software compoort ) al op com 7 zien staan en dat werkte. :slight_smile:

Dat klopt, je kunt compoorten gewoon doornummeren blijven, alleen boven COM4 spreek je altijd van virtuele compoorten.
Deze compoorten bestaan dan natuurlijk ook weer alleen onder Windows he…


#7

Ok jongens allemaal leuk en aardig. Ik heb nu denk ik een ander probleem.Als ik de originele drivers dus van de cd-rom af haal heb ik wel de snelheid soms maar het aantal kbps is erg laag lager dan toen met windows 98.Maar nogmaals de snelheid met downloaden is hetzelfde gebleven.Dus na mijn update zakt dat weer inelkaar maar kbps is wel hoger. Waar ligt dit aan dan.
En dan nog wat als ik dus mijn com poorten moet delen waar kun je dat dan doen en hoe?
Echt ik voel me zo langzamerhand een computerlake:confused:


#8

Dat is makkelijk op de lossen denk ik , ga naar configuratiescherm , systeem , en stel daar je compoort op goede snelheid in , kijk ook of je dial up settings deze snelheid heeft !

Suc7


#9

Dat heeft geen zin omdat het een virtuele poort is ik heb na gevraagt bij de fabrikant (die ik inmiddels gevonden hebt) en daar vertelde ze mij dat het niks uitmaakt.Je kunt daar wel veranderen maar het maakt geen verschil met je snelheid.Ik ben er wel achter gekomen dat mijn WCD niet goed was aangesloten en nu mijn snelheid terug gekregen :stuck_out_tongue: