CD'Rs

Hoi, vraagje. Wat zijn goede cd’rs om mee te branden ? Een paar audio’cds gemaakt met Lead 74 min. en met Nero op 2 speed maar toch hier en daar een tikje erin. Ligt het puur aan de goedkope cd’r of zijn er meer oplossingen. Ik heb er liedjes opgezet die ik gedownload had als mp3 bestanden en nu dus CDA zijn.

het kan ook aan de mp3’z liggen, als die gedecodeerd/gecodeerd worden dan zitten daar vaak kleine foutjes in…

Zoals TdR zegt kan het vaak in de mp3s zitten, om daar achter te komen zou je die eerst om moeten zetten, dan luisteren, zijn ze goed dan pas branden. Komen de fouten pas bij het branden, dan zou ik voor Philips cdtjes kiezen, vind ik persoonlijk de beste (niet dat ik met andere problemen heb).

Zorg gewoon voor een goede MP3-decoder, die in WinAmp werkt wel aardig (zonder ‘tikjes’)

Ave…
PGN/iNERTiA

Als je met een ide-brander werkt schijnen die tikjes nog wel eens voor te komen (bij mijn zuster ook wel eens gebrand toen ik zelf nog geen een had die ook tikjes bevatte cd-cd. Dit heeft mioj doen besluiten om voor scsi te gaan. Nog geen last van die enge dingen.

dat je scsi moet hebben is niet waar
ik zit met 3 ide branders
ik luister en codeer mp3 beatanden naar wave
met éénzelfde programma namelijk " WINAMP "

en als de mp3’tjes in perfecte staat zijn
krijg je die ook perfect op je cd’tje gebrand

ik gebruik de volgende cd’tjes
that’s write 74 en 80min
mister platinum 80min
princo 74 en 80min
fujifilm 74min

dit is allemaal geen enkel probleem

Hey Carlo ?

Nu al een mening ?
Enige ervaring ontbreekt er nog.
IDE werkt op een andere manier dan SCSI…
Ennu meeste problemen hebben de IDE Writers (arme Cd tjez).

Have Fun

Oja effe ter informatie… meer weten ? ga naar www.go.to/cd_wizard en vraag een login aan.
Als je nu eens meer wilt weten hoe eigenlijk een cd`tje in elkaar zit, of wat nu wel of niet belangrijk is !! ga dan maar eens kijken op deze site www.mitsuicdr-store.com

Zelf gebruik ik voor het omzetten van mp3 audiograbber. Kost $25, maar op deze is die ook helemaal te downen plus een keygenerator.

Na het omzetten van de mp3 fik ik ze met NERO op 4X en ik heb nog nooit tikjes gehad ofzo. Moet er wel bijzeggen dat ik niet vaak mp3 heb omgezet. Ik heb twee complete cd’s gemaakt op deze manier zonder problemen.

GR33TS, G@M3FR3@K

Oh ja, nog vergeten:

Ik heb een Sony IDE brander.
Ik gebruik hele goedkope cdr’s van het merk D-Vision ofzo. Van iemand gekocht voor fl. 1.40 p/s. Hier kan het dus niet aan liggen…

[This message has been edited by Gamefreak_cd_copy (edited 08 May 2000).]

Bedankt voor de adviezen, werk dus met een IDE Hp9110 8x4x32. Maar kan niet hoger dan 2 speed muziek branden, en een TW op 4 speed, en dat alleen met Nero want CloneCD geeft na een seconde of 8 elke keer een of andere onduidelijke melding en gooit meteen de CDR eruit.

ik weet niet welk proggie je gebruikt maar als je eerst effe een update ophaalt van het internet .
je moet ook effe je instellingen van je cdrom en brander controleren de dma moeten aangevinkt staan en ze moeten synchroom lopen

Jessey, hoe controleer ik dat synchroon lopen van cdrom - cdwriter ?