CD-Speler

Bij sommige cd’s gaat mijn Sony CDP-CE505 rare geluiden maken lijkt net zo’n hoog toontje wat van de laser afkomt het geluid wordt dan steeds erger en dan slaat die op een gegeven moment over weet iemand wat dit is??

CD uit balans?

Het komt nauwelijks voor, maar je hebt sommige cd’s die niet helemaal in balans zijn. Een of andere malloot heeft daar een apparaatje voor uitgevonden ooit, dat gaat wel erg ver :wink:

Wat je zou kunnen doen is de CD verticaal houden terwijl je in het midden een potlood houdt (als het maar rond is), draai de CD een keer zachtjes rond en kijk welk punt van de cd als laagste eindigt. Doe dat nog een keer om te zien of het weer hetzelfde punt is. Als iedere keer hetzelfde punt beneden eindigt dan is de CD iets uit balans en dat zou dit lawaai kunnen veroorzaken.

Een plakbandje (ben daar voorzichtig mee, dat je de bovenlaag niet beschadigt, ook qua lijmlaag) op precies de tegenovergestelde plek van het laagste punt zou kunnen helpen…

De reden dat het ook eenvoudig zo getest kan worden is de reden dat die uitvinding geflopt is :smiley:

is gewoon dat je cd te veel vibreert, het volstaat om dan even je vinger tegen je cdromspeler te duwen, en dan mindert dat, en stopt dat na een bepaald aantal seconden